תביעת לשון הרע על-ידי מורה

  • תביעת לשון הרע
    חנין ח. | 26/07/2014 03:08

    אני מורה קבועה בבית ספר מסויים. הודיעו לי שמעבירים אותי לבית ספר אחר עקב צמצום בשעות ואי רישום תלמידים . אחרי כמה שיחות עם הגורמים הקרובים התברר שנכתבו נגדי מכתבים(ע"י ראש ועד ההורים-שלא מכיר אותי אישית- והמנהל ) ללא ידיעתי ובהן סופר שאני מהווה סכנה לתלמידים ! ולכן המנהל החליט שאני אעבור ! אחרי שיו"ר ועד ההורים סיפר לי טלפונית מה הוא כתב עליי במכתבים הוא הפסיק לענות לטלפונים ולהודעות שלי ! הכוונה להכחיש שכתבו דברים נוראים עליי ! ועוד דבר גיליתי בדרך אגב שמדובר ברומן ביני לבין מורה מבית ספר קרוב וזה עושה שם רע לבית הספר ! אני אישה נשואה עם 3 ילדים ! וכל הסיפורים האלה עושים לי רע ! האם אני יכולה לתבוע את אותם אנשים על לשון הרע למרות שכמעט בטוח שהם יכחישו את כתיבת המכתבים נגדי שסירבו להעביר לי אותם !

    • תביעת לשון הרע על-ידי מורה
      עו"ד גיל קראוס | 29/07/2014 15:30

      צהריים טובים,

      בהנחה שאכן נכתב מכתב ובו נרשמו עלייך דברים שאינם נכונים, וודאי שתוכלי להגיש תביעת לשון הרע. הדברים שאת מתארת בשאלה יכולים בהחלט להוות עילה לתביעת לשון הרע, אך שוב יהיה עלייך להוכיח שהדברים אכן נכתבו ופורסמו לאדם אחד לפחות חוץ ממך.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע