כל עוד ההסכם מקובל זה בסדר את מפנה לנקודה חשובה

  • שותפות בחנות
    הדס | 23/07/2014 20:48

    שלום וברכה. הצעתי לחברתי לפתוח שותפות בחנות מסוימת. היא אהבה את הרעיון ואני זאת שמשקיעה את הכסף כי היא בפשיטת רגל (שעומדת להסתיים). הצעתי לה רווח של 60%-40% לטובתי כאשר היא לא משקיעה כלום אלא מביאה ידע.
    השאלה שלי היא האם זה בסדר ההסדר הזה? האם כדאי לרשום את העסק גם על שמה? ובמה יש להציב גבולות. (אני מניחה שתגידי לי להתייעץ עם עו"ד . זה ברור, אבל בשביל הרקע הכללי אשמח להיות בעניינים).
    תודה מראש וכל טוב.

    • כל עוד ההסכם מקובל זה בסדר את מפנה לנקודה חשובה
      ofer309 | 24/07/2014 05:28

      והיא איך ליישב סתירות בינכן שטרם נצפו בנקודת הזמן הנוכחית לשם כך יש חשיבות לעריכת חוזה בינכם שיכתב על ידי עו"ד מנקודת המבט של לקוות לטוב לצפות לרע. מומלץ אפילו להתייעץ עם כמה עו"ד טרם ההחלטה עם מי להתקשר לעריכת החוזה. היתרון של עו"ד מעבר לפן המקצועי הוא הנסיון בנצבר אצלו לטובתך

    • שותפות בחנות
      עו"ד טלי קסלר | 28/07/2014 17:15

      כל הסדר מסחרי שתגיעו אליו הוא טוב כל עוד יש בו הגיון כלכלי. היות שהחברה שלך בפשיטת רגל, יש בכך סיכונים שונים שעלולים לחול עלייך. כדאי לבדוק ולחשוב על כך מראש ולהיערך בהתאם. כמו כן, ישנם היבטים שונים שכדאי להסדיר ביניכן מראש, לרבות מה כל אחת אמורה לעשות לטובת העסק, באיזה היקף, מה קורה אם יש שינוי בהיקפי המעורבות שלכן, מה קורה אם צריך להשקיע עוד כסף, איך מקבלים החלטות בנושאים שונים, למי זכויות החתימה ועוד.
      לשם כך, צריך להתייעץ עם עורך דין שבקיא בתחום ומומלץ מאוד לעשות זאת לפני שיוצאים לדרך.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית