פרסום דעה אישית ולשון הרע

  • חוות דעת על בית מלון
    ממתמ | 08/07/2014 14:58

    שלום רב,
    לאחר שהות של כ-30 שעות במלון חליתי בהרעלת קיבה חריפה.
    האם חוות דעת שלי על השהות במלון באתרים רלבנטיים כגון בוקינג תחת קטגוריה חוות דעת באתר ושיתוף בדעתי הלא רפואית כי המחלה מקורה במזון שאכלתי במלון עלולה להוות עילה מצד המלון לתביעה בגין לשון הרע ?

    פניתי למלון לאחר השהות בו ומנכ"ל המלון לא קיבל את עמדתי כי המחלה כתוצאה מהמזון אותו אכלתי במלון.

    עניתי לו כי אני מתכוון לכתוב את שקרה ברשת האינטרנט ולשמוע חוות דעת גולשים.

    התשובה שקיבלתי מהמנכ"ל היא כי מדובר בניסיון סחיטה ובמדה ואפעל כפי שאני מאיים (ציטוט מהמכתב), המלון יפנה בתלונה לרשויות ותוגש נגדי תביעה בגין לשון הרע ותביעה כספית.

    מה עמדתכם?

    • פרסום דעה אישית ולשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 08/07/2014 18:11

      ערב טוב,

      אם אתה מתכוון אך ורק לכתוב את פרטי המקרה ולטעון כי לדעתך יש קשר אז לכאורה אין בעיה אבל אם בדברים שתכתוב יהיו גם הכפשות או השמצות של המלון אזי אתה מסתכן בתביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע