ההבדל בין סכומי הפיצוי לפי חוק לשון הרע

  • לשון הרע + כוונה לפגוע
    דניאל | 03/07/2014 19:57

    שלום רב,
    למיטב הבנתי, ניתן לתבוע סך של 50 אלף שח ללא הוכחת נזק וסכום של 100 אלף שח ללא  הוכחת נזק וכאשר יש כוונה לפגוע באדם שכלפיו הושמעו דברי הלשון הרע.

    שאלתי מתייחסת לסכום של 100 אלך שח.
     האם תוכל בבקשה לפרט - למה הכוונה לפגוע ?

    [ למשל,- אם רצונו של האיש שאמר את דברי הלשון הרע להשפילני בציבור, לבזותני ברבים - האם גם הנ"ל נחשבים כ-"רצון לפגוע" (או שמא הכוונה רק לנזק כספי)].

    תודה מראש.

    • ההבדל בין סכומי הפיצוי לפי חוק לשון הרע
      עו"ד בן קרפל | 06/07/2014 09:39

      דניאל שלום רב,

      סעיף 7א (ב) + (ג) מובאים כלשונם :
      " (ב)  במשפט בשל עוולה אזרחית לפי חוק זה, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע פיצוי שלא יעלה על 50,000 שקלים חדשים, ללא הוכחת נזק.          (ג)   במשפט בשל עוולה אזרחית לפי חוק זה, שבו הוכח כי לשון הרע פורסמה בכוונה לפגוע, רשאי בית המשפט לחייב את הנתבע לשלם לנפגע, פיצוי שלא יעלה על כפל הסכום כאמור בסעיף קטן (ב), ללא הוכחת נזק."

      סעיף (ב) מתייחס לפיצוי סטטוטורי ללא הוכחת נזק, כלומר די שהוכחת כי, פורסמה כנגדך לשון הרע כהגדרתה והנתבע לא הצליח להוכיח את הגנתו בתי המשפט יכולים לפסוק פיצוי של עד 50,000 ש"ח וזאת מבלי שהוכחת שנגרם לך נזק.

      סעיף קטן (ג) מתייחס לפיצוי מעט אחר, בו מלבד הוכחת לשון הרע מוכיח התובע כי, לשון הרע נאמרה כדי לפגוע בו , אין הכוונה כי, עליו להוכיח נזק כל שעליו להוכיח שהדברים נאמרו בכוונת מכוון לפגוע. במקרים כאלה ניתן לתבוע את כפל הפיצוי שבסעיף 7א(ב) כלומר  100,000 ש"ח שוב ללא הוכחת נזק.

      ניתן גם לתבוע פיצויים אחרים והכוונה לפיצויים שנגזרים מנזק  שנגרם כמו למשל עסקאות מסחריות שטורפדו , חוזים שהופרו , אנשים שפוטרו  ועוד, הכל עקב לשון הרע שנאמרה ופורסמה .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע