חלוקת רכוש בכפוף לדין העברי

  • איזון משאבים
    גלי | 24/06/2014 14:06

    האם משמעות העובדה שקיבלתי בקניין לדון עפ"י חוק איזון משאבים בכפוף להלכה היא שיכולים לפסוק לי פחות ממחצית הרכוש והזכויות או שהרבני כפוף בכל מקרה לחוק באופן מלא?

    תודה

    • חלוקת רכוש בכפוף לדין העברי
      טו"ר יצחק עמרני | 26/06/2014 09:31

      גלי,
      שלום,

      אכן. אם קיבלת על עצמך לדון ע"פ הדין העברי, אז ע"פ חוק, הדין שחל עליך (בהתאם לבחירתך) הינו הדין העברי.
      הדין העברי, הינו נוקשה הרבה יותר בנושא חלוקת הרכוש כלפי האישה ונוטה בברור לטובת הגבר, למשל ע"פ הדין העברי כל מה שקנתה אישה קנה בעלה וכן ישנם דעות כי הרישום בטאבו הינו לשם כבוד בלבד.