האם ניתן לתבוע, על דברים שנאמרו במסמכים משפטיים?

  • לשון הרע?!
    טולדו רפי | 17/06/2014 19:23

    שלום!בא כח המבקשת הגישה נגדי בקשה לצו מניעת הטרדה מאיימת במעמד צד אחד!!!(הבקשה שיקרית)בנימוקי הבקשה רשמה בין הייתר ציטוט:יש חשש שהמשיב סובל מאי יציבות נפשית!!!הדבר מקומם אותי מאוד!שאלתי,(1)האם היתה צריכה להוסיף את המילה לכאורה??(2)האם צריכה להיות לה איזושהיא תעודה שיכולה לעסוק במקצוע הפסיכיאטרי???(3) לשון הרע ו או הוצאת דיבה???דרך הגב לא היה שום דיון!תודה,

    • האם ניתן לתבוע, על דברים שנאמרו במסמכים משפטיים?
      עו"ד בן קרפל | 18/06/2014 11:57

      רפי בוקר טוב,

      מכיוון ומדובר בדברים המובלעים במסמכים משפטיים  = בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת.

      אין עילת תביעה בגין לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תגובה
        רפי | 18/06/2014 20:08

        הבנתי,אבל יכול להיות שכל אחד יכתוב,שאדם למשל,לא נורמלי,חולה,מעורער,וכן הלאה,בטרם יש דיון בכלל,או שהשופט בכלל מתיחס,הדבר הוא כתיבה סתמית,לשם פגיעה,ללא שום קשר,ולא שום הוכחה!!!אז מותר לי לכתוב לבית המשפט,שאדם משוגע,חולה נפש אובססיבי,ועוד ועוד????תודה!!

        • תשובה
          עו"ד בן קרפל | 22/06/2014 15:35

          רפי שלום ,

          תחילה בית משפט אינו בור ללא תחתית וכל דבר שאדם פלוני כותב מתויק נשמר ונבדק טרם מתן החלטה, במידה ואדם יכתוב את הסופרלטיבים שנתת כדוגמה, הוא גם יצטרך להוכיח אותם במידה ולא יוכיח אותם סביר להניח שיפסיד ואף ישלם הוצאות בסוף ההליך.

          אני מסכים איתך שיש לקונה מסוימת בהגנה המוחלטת שנותן המחוקק לדברים שנאמרים במהלך הליכים משפטיים, אך מטרת ההגנה ותכליתה גוברות על הפגיעה בפרט .

          בהצלחה,
          בן קרפל, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע