ערעור על פסק דין של בית דין רבני

  • ערעור על פסק ביהד
    ישראל | 16/06/2014 20:35

    שלום. אני נתבעתי בבית דין ובתמימותי הסכמתי וחתמתי על הליך בוררות בבית דין רבני בית הדין התעלם מכל טענותי וחייב אותי בפסק במלוא התביעה. ובפסק כתוב שתוך 45 יום ניתן לערער. ברצוני לערער על הפסק בבית משפט. שאלה א.כיצד אני מערער והאם יש זמן מוקצב לערעור בבית המשפט. ב. האם תוך כדי כדאי לערער גם בבית הדין עצמו שלא לאבד את הארבעים וחמש יום. תודה ישראל.

    • ערעור על פסק דין של בית דין רבני
      טו"ר יצחק עמרני | 17/06/2014 01:17

      הערעור בכל מקרה הוא בבית הדין לא בבית משפט. לבית המשפט אתה יכול לפנות בתביעה לביטול/ כנגד הבוררות אולם לא במסגרת של ערעור.

      • כיצד אני יכול לפנות לבית המשפט?
        ישראל | 17/06/2014 01:24

        באיזו דרך והאם זה מוגבל בזמן?

        • ביטול פס"ד בורר
          טו"ר יצחק עמרני | 26/06/2014 09:36

          עליך לפנות לביהמ"ש המחוזי, בעילה של פגם בהליך הבוררות ולבקש לבטל את פס"ד של הבורר.
          יש לך 45 יום מיום מתן פס"ד, לאחר מכן לא תוכל לטעון טענות נגד והצד השני יוכל להגיש תביעה להוצל"פ .