חשש מתביעה

  • חשש מתביעה
    אלון | 02/06/2014 16:53

    היי ,אפרט מיקרה אשר קרה בשבועיים אחרונים ,ביני לבין חברה מתחרה בענף הנדלן - אני עובד בחברת נדלן כמשווק וחברי עובד בחברת נדלן מתחרה כמשווק. הייתי במשרד המכירות שלו לבקשתו על מנת שהוא יראה לי הסכמים לפני חוזה עם לקוחות על מנת שנהיה זהים מבחינת המחירים מכיוון שהפרוייקטים שלנו מקבילים. ישבנו זה לצד זה והוא הראה לי בקלסר את כל השמות והמחירים ,הוא קם לרגע ואני דפדפתי בקלסר וצילמתי מספר הצעות רכישה כדי שאבחן אותם מאוחר יותר, לא שמתי לב אם הוא ראה שצילמתי או לא !? הפקידה שלי החלה להתקשר לרשימת הממתינים והגיע לקוח אלי למשרד שהוא היה אחד מאותם הסכמים ראשוניים שצילמתי מהמתחרה, אמרתי ללקוח שאני יודע שהוא קנה שם אבל המחיר טוב ואני לא יכול להתחרות בו ,אך הוא כעס שאני יודע שהוא קנה שם , ומכאן התחיל הבלאגן- הלקוח פנה למתחרה ועשה רעש {הוא לא תובע אותם} כי הם חברים ואז אותו חבר מתחרה חייג אלי ואמר שהם שוקלים לתבוע אותי בכך שצילמתי בלא ידיעתם והעברתי מידע חסוי . שאלותיי הם :1. האם הם יכולים לתבוע אותי?, אם כן על כמה כסף? 2. האם בזה שזימנו אותי והראו לי מידע חסוי ,אין בכך הסכמה מסויימת שאני חשוף למידע שלהם? 3. לא חתמתי ולא התבקשתי לחתום על סודיות !
    4. האם זה שצילמתי זה עבירה? הרי זה שהוא הראה לי את הקלסר עם כל הנתונים אין בכך הסכמה להעברת מידע? לתשובתך והנחייתך אודה!!!

    • חשש מתביעה
      עו"ד טלי קסלר | 16/06/2014 19:41

      השאלות שאתה שואל רלבנטיות וחשובות מאוד אך אין אינן מתאימות למתן מענה בפורום.
      יש פה היבטים של אי חוקיות (או לכל הפחות החוקיות היא גבולית) הן ביחס לעובדה שתיאמתם ביניכם תנאים ומחירים והן ביחס לנושא של צילום החומר ללא רשות.
      אני מציעה שתפנה לעורך דין ותקבל ייעוץ משפטי בצורה דיסקרטית שמתאימה למקרה שאתה מתאר.

      בברכה,
      עו"ד טלי קסלר
      מנהלת פורום יזמות עסקית