קבלת מידע אודות רישום פלילי ללא סמכות

  • איש אבטחה המבקש מידע על ת.ז. כחולה מול מוקד ביטחון
    פלוני | 22/05/2014 09:44

    שלום וברכה,

    איש אבטחה ששומר בשער וביקש לקבל מול מוקד ביטחון שבודק תעודות זהות (לרוב פלסטיניות) מול גורמי המשטרה מידע על ת.ז. כחולה מחשש שמדובר בפורץ או מתחזה, והמוקדנית הסכימה ולקחה את הת.ז. ולבדוק ולאחר מכן אמרה לו שהאדם נקי מפלילים אבל שמה שהוא (המאבטח) עשה מהווה עבירה פלילית. (זאת למרות שהוא כאמור שאל מראש אם זה בסדר לבקש מידע על תעודת זהות כחולה והמוקדנית הסכימה ובדקה!)
    האם המאבטח צריך לחשוש מרישום פלילי נגדו בגין זאת והאם הדבר יכול להירשם אפילו ללא ידיעתו??

    תודה לכם מראש ומקווה שהמקרה מובן.

    • קבלת מידע אודות רישום פלילי ללא סמכות
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/05/2014 12:30

      פלוני יקר, סעיף 22 (א) לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים קובע: " מי שהשיג או דרש מן המרשם, במישרין או בעקיפין, מידע שאינו זכאי לקבלו, דינו – מאסר שנה.." ולמעשה זו גם עבירה של פגיעה בפרטיות.
      כלומר, כמאבטח אתה לא נמנה על הגורמים הרשאים לדרוש מידע אודות עבר פלילי של הנכנסים בשערך ועל כן המוקדנית צודקת עקרונית בטענתה- אך אף היא ביצעה עבירה פלילית.
      אינך צריך לחשוש מרישום פלילי ללא ידיעתך- שכן רישום פלילי כאמור, יכול להיות לך רק אם תוזמן לחקירה. מקווה שהייתי לך לעזר