האם לשון הרע ?

  • עובדת שהשמיצה מעביד מול חברה גדולה
    אלון | 20/05/2014 09:21

    שלום רב

    עובדת שחתומה על הסכם העסקה אשר בסופו יש סעיף סודיות על מידע וסודיות על תוכן הסכם העבודה. הנ"ל הפרה סעיף זה וחשפה את תנאי ההסכם מול חברה אשר לה אני נותן שירותים (היא עובדת בחברתי וחברתי נותת שירותי שיווק וייעוץ לאותה חברה ממנה אני מתפרנס בין היתר) במכתב היא כתבה השמצות מבלי לידע אותי וגרמה לי לנזק אדיר מול היזם . היא עובדת איתי שלוש שנים וטענותיה בין היתר היו הרעבה העסקה בניגוד לחוק ועוד ....הנ,ל מעולם לא פנתה אליו ובמכתב התפטרותה כתבה לירק מחמאות על הלמידה ותודות מכאן עד להודעה חדשה. האם יש עילת תביעה?

    • האם לשון הרע ?
      עו"ד בן קרפל | 20/05/2014 10:32

      אלון בוקר טוב,

      בעניין העילות החוזיות בגין הפרת סעיפי סודיות, ניתן לפעול על פי המנגנון הקיים בתוך הסכם העסקה ואשר נוצר  למקרים מהסוג הזה.

      בכדי שאוכל לתת תשובות מכבדות בסוגיית לשון הרע עלי לראות את הדברים שנכתבו  באותו מכתב ולקבל פרטים נוספים כמו לדוגמא: לכמה אנשים מכתב זה הופץ ?

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • לשון הרע עובדת
        אלון | 20/05/2014 10:52

        עו"ד קרפל תטדה רבה על תשובתך. את המכתב לא ראיתי הוא הועבר להנהלת היזם דרך הפקידות מנכלים סמנכלים אשר הוציאו לי מכתב התראה ונזיפה מעוה"ד שלהם. אשר לה הגבתי מיידית דבר זה גרם לזעזוע שר העיסקי עימם

        • תשובה
          עו"ד בן קרפל | 20/05/2014 20:14

          אלון שלום,

          מבלי לראות את תוכן הדברים שנכתבו לא ניתן לומר האם יש עילה לתביעה לפי חוק איסור לשון הרע.

          כיצד אתה יודע שנכתבו עליך השמצות ? האם במכתב שהוציאו לך מובאים ציטוטים מהדברים שהעובדת כתבה ?

          בן קרפל, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • לשון הרע מצד עובדת
            אלון | 20/05/2014 22:29

            עו"ד קרפל שלום רב ושוב תודה . לא ראיתי את המכתב ואני מנסה להשיגו על פי תגובת היזם והמכתב החריף שהוצא לי על ידי עו"ד מטעמם הבנתי שנכתבו שקרים והשמצות בשיחה עם היזם נטען כי הוא סיפרה שהעסקתי אותה שלא על פי חוק עד כדי הרעבה . דבר הסותר את מכתב ההתפטרות המחמיא לה ואת התחושים אותם הצגתי בםניו הלוואי על מעמד הביניים שכר חודשי כפי שקיבלה כולל הפרשות לתנאים סוציאלים והטבות . חשיפת סעיף הסודיות בהסכם והפרתו . וטענות על ניצול חמור… .עצם השימוש במילה זו הינו פגיעה בשמי הטוב. אני מבין ממך שכל עוד לא אראה את המסמך אין יכולת. לתבוע דיבה ו או לשון הרע? האם אין המכתב של היזם כלפי לא מהווה עילה מספקת לתחילת התביעה? מעצם פניה ליזם שהוא צד ג וחשיפת מכתב התחונה לפקידות ולכל מי שנמצא שם לרבות היזם שפניה אליו היא כבר גרימת נזק על אחת כמה וכמה מבלי לפנות אליי קודם מעסיקה הישיר

    • עובדת לשון הרע
      אלון | 20/05/2014 22:33

      אוסיף ואומר שהכתב נכתב בחוסר תום לב מוחלט שזו בפני עצמה עילה. שכן בצידה ויש טענה היא אמורה. להכתב כלפי מי שהתלונה נגדו לפני כולם. אלא אם כן המטרה היא פגיעה בשם טןב

      • תשובה
        עו"ד בן קרפל | 21/05/2014 18:01

        אלון שלום,

        הליך משפטי אפשר להתחיל תמיד, אך לעשות זאת מבלי שיש בידך ראיה לביסוס תביעתך זה מעט בעייתי.

        המלצתי אליך היא לנסות ולהבין מה הדברים שנאמרו/נכתבו לאותה חברה שהוציאה לך מכתב התרעה/נזיפה ,באמצעות פניה ישירה אליהם בעצמך או באמצעות עו"ד.

        בהצלחה,
        בן קרפל, עו"ד
        מנהל פורום לשון הרע