תשובות

  • סכסוך שכנים- שכנה שמקללת וגישה למידע רפואי חסוי
    גל | 18/05/2014 15:02

    בן זוגי שוכר בית ביחידת דיור במושב, עם קיר צמוד ליחידת דיור נוספת, בה מתגוררת שכנה, ולהם חצר כניסה משותפת. בהתחלה הם היו מיודדים, אבל לפני כשנה השכנה שמה רהיט במרכז החצר, שהפריע למעבר, בן זוגי ביקש ממנה להזיז אותו, ומאז אותו רגע היא התחרפנה, התחילה לצעוק שלא יגע לה בדברים, והתחילה תקופה ארוכה של צעקות והאשמות מצידה, על כל דבר פעוט וקטנוני, ברמה היסטרית מצידה, ואין עם מי לדבר. (המון אירועים קטנים שלא אפרט כאן)
    יום אחד אפילו איימה עליו שהיא תחשוף את כל המחלות שלו והתרופות שהוא לוקח, ואת  המידע הזה היא כנראה קיבלה, כך אנחנו מעריכים, משיחות בעבר שהיו לנו איתה,  מחברה שוטרת שיש לה. אחרת- מהיכן היא יכולה להשיג מידע רפואי חסוי?
    באחד מהאירועים האחרונים כאשר הדלקתי טלויזיה בשעות הצהרים בקול רם, היא דפקה על הדלת וביקשה שאחליש, מה שעשיתי מייד, אבל כעבור 10 דקות הגיע אליי שוטר שהיא הזמינה, (שוב- אנחנו חושדים שהיא מקושרת במשטרה) לא הגיש תלונה כי לא היה לו על מה, אבל לקח ממני את מספר תעודת הזהות.
    לפני כמה ימים ילדים שלה שיחקו בעשר בלילה בכדור מחוץ לחלון חדר השינה שלנו, וכשיצאתי לבקש מהם להפסיק כי מאוחר, חברים שלה והיא יצאו אליי, התחילו לצעוק עליי שמותר להם ובעל הבית אישר להם וסינננו קללות ואמירות כמו "הלוואי שתמותו" אפילו שלא הגבתי או אמרתי להם כלום.
    אנחנו עומדים בפני מצב רגיש מאוד- ידוע שאם השכנה תתלונן על בן-זוגי- קרוב לוודאי שהוא יפגע, כי נוטים להאמין לתלונות של נשים על גברים. כמובן ששנינו ללא עבר פלילי, אנשים טובים מוכרים ומכובדים בקהילה, ויש לנו הרבה להפסיד מכל הסיפור בגלל מישהי משוגעת כמוה אם תגיש תלונה ו"תכתים" אותנו על משהו שלא עשינו. המצב בלתי נסבל וקשה לחיות כך לידה, ואיננו רוצים לעזוב את הדירה רק בגללה.
    השאלות שלי הן:
    1. האם זה חוקי שיש לה מידע על התיק הרפואי, התרופות ועוד?
    2. האם השוטר שלקח את מספר תעודת הזהות יכול לעשות לי משהו?
    3. האם יש בידינו מה לעשות? מול המשטרה? מול עו"ד? מול מישהו?...

    • תשובות
      עו"ד בן קרפל | 20/05/2014 10:07

      גל בוקר טוב,

      צר לי על החוויה שאתם עוברים.
      שנית קשה לבסס תשובות מקצועיות על בסיס השערות מצדכם.

      בנוגע לשאלותיך:
      1. תיקו הרפואי  של בן זוגך הינו חסוי והוא יכול להפתח רק בפני גופים מאוד ספציפיים ו/או בהסכמת בן זוגך, בטח לא בפני השכנה שצמודה לדירתכם, אך באותה נשימה אינכם בטוחים שהיא מחזיקה בתיקו הרפואי של בן זוגך זוהי רק השערה.
      2. איני יודע מדוע לקח השוטר את ת.ז של בן זוגך אך הדבר לא ניראה לי חורג ממנהל תקין של שוטר , והאם הוא יכול לעשות לכם משהו? שוב קשה לי לענות על השאלה הזו.
      3. במידה ואתם מרגישים מאוימים ו/או מוטרדים אתם כמובן יכולים להגיש תלונה במשטרה, איני רואה מהסיפור התגבשות של עילה לתביעה אזרחית ו/או קשר לעיסוקו של פורום זה , לשון הרע!!!.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע