לשון הרע במהלך דיון בדלתיים סגורות

  • לשון הרע בדיון בדלתיים סגורות נ' לא מעורבת
    יהודה | 29/04/2014 18:34

    בעוונותיי אני מנהל הליך בערכאת משפחה שם הדלתיים סגורות. אשתי אינה צד בהליך זה. חרף זאת מוטחות בה מזה שנים מיני האשמות שבמצטבר קיים חשש שיוסיפו למשקל זה או אחר.

    כמובן שמוטחות גם בי מיני שטויות החוסות בנחת תחת החיסיון המשפטי וההחרגה להן בחוק לשון הרע, אולם אני מתדיין שמיוצג נאמנה וזו טרחת עורכת דיני. לעומת זאת אשתי היא שתוקה ומעין בובת וודו שתוקעים בה מיני... האין לה זכויות ? לכאורה ההגנה שבסעיף בחוק לשון הרע אינה חלה על השמצת מי שאינו צד. מה עושים כדי להודיע לביהמ"ש דבר מה בנדון מבלי לפגוע בחיסיון שחל עליי ??

    • לשון הרע במהלך דיון בדלתיים סגורות
      עו"ד גיל קראוס | 30/04/2014 15:38

      צהריים טובים,

      אתה מעלה סוגיה מורכבת שבמסגרתה יש לתת את הדעת גם לנושא של דיון בדלתיים סגורות וגם לחיסיון שחל על הליך משפטי כלפי צד שלישי.
      במקרה שלך, לא מדובר בצד שלישי סתם אלא באשתך אשר מניח שיש קשר כזה או אחר לעובדות המקרה ולכן לא בטוח שהחיסיון לא יחול גם עליה, במיוחד שמדובר בדיון בדלתיים סגורות ומי ששומע את ההכפשות הנטענות קשור להליך.
      להערכתי יהיה קושי לאשתך להגיש תביעת לשון הרע.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • ייתכן ולא דייקתי מספיק בהצגת רצוני...
        יהודה | 30/04/2014 16:00

        מאחר ועורכת דיני היא מומחית במשפחה אך לא בלשון הרע לא הצלחתי להבין כיצד אני מספר לאשתי דבר מה שבדלתיים סגורות, והיא תחשוב עם עצמה אם להתערב לאור זאת בפניה לביהמ"ש על התיק הזה, וזאת מבלי שאני הפרתי חיסיון בעצמי (שהצד השני ישמח מאוד לכל טעות שלי).

        הייתי מדלג את זה ופוטר זאת כבוקי סרוקי לולא זה נמשך לאורך כמה הליכים, והשופט בהליך שלישי שהוא שומע זאת הוא בן אדם בסה"כ, לך תדע מה המצטבר בהתרשמות ובהשפעה וכיצד ניתן לאמור אמירה מטעמה כצד ג' (אם תבחר כך).

        • לשון הרע בדיון בדלתיים סגורות
          עו"ד גיל קראוס | 01/05/2014 16:15

          זו אכן אחת הבעיות שהצגתי בפניך בתשובתי.
          להערכתי אין דרך חוקית שבה תוכל אשתך להגיש תביעה בטענה שאתה סיפרת לה, מאחר והיא לא אמורה לדעת מה קורה בדיון בדלתיים סגורות.
          אם היא הייתה נוכחת שם, אז כמובן שהייתה פחות בעיה.

          בכבוד רב,
          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          • תודה רבה על התשובות והסבלנות.  לת
            יהודה | 02/05/2014 03:37

      • הערה: אשתי לא נוכחת בהליך בשום דיון, ואין לה נגיעה למעט היותה אשתי.  לת
        יהודה | 30/04/2014 16:16