שאלה מעניינת

  • שאלה בנושא המרת דת
    חגי | 20/04/2014 17:00

    המקרה הוא כזה. נוצריה היתה בהליכי גיור. בינתיים היה לה קשר עם ישראלי יהודי ממנו נולדה לה ילדים בטרם דתה הומרה משפטית דהיינו לפי הפקודה. אבל, הילדים נולדו אחרי שהיא עברה טבילה! כלומר לפי בית דין רבני היא יהודיה.
    בסופו של דבר האישה המירה דתה ליהדות לפי הפקודה. כעת הזוג מצוי בהליכי גירושין.
    השאלה שלי - האם בית דין רבני יכול לדון בענייני הילדים (משמורת למשל) וזאת לאור הנסיבות שבעת שהיא ילדה אותם היא לא היתה יהודיה במישור האזרחי אלא רק במישור הדתי.
    מה דעתכם.

    • שאלה מעניינת
      טו"ר יצחק עמרני | 23/04/2014 16:09

      האם הילדים לא עברו תהליך גיור?

      • היי
        חגי | 23/04/2014 16:38

        הילדים לא עברו תהליך גיור. האשה היתה בתהליך גיור ולפי ביד"ר היא יהודיה לפני שילדה את הילדים כיוון שהיא כבר עברה טבילה. אבל היא לא עברה המרת דת מבחינה אזרחית. רק יותר מאוחר היא השלימה את תהליך הגיור. השאלה היא בתיק הגירושין שלה, מה סמכות ביד"ר לדון בעניין הילדים שנולדו טרם עברה המרת דת מבחינה אזרחית.

        גילוי נאות: מדובר בשאלה תאורטית שנשאלה באקדמיה.

        • גיור לאחר הנישואין
          טו"ר יצחק עמרני | 14/05/2014 10:19

          תראה, אם הגיור בוצע לאחר הנישואין, אזי מבחינת היהדות, הם אינם בני זוג.

          אולם מסתבר שאם האישה עברה הליך של גיור ברבנות, אזי הם הקפידו לאחר הגרות גם לבצע קידושין תקניים ואז יהא לביה"ד סמכות.

          למעשה אם בני הזוג יהיו נישואין ע"פ דת משה, לביה"ד תהא סמכות לדון בנושאי המשמורת.