עילת תביעה אישית בתובענה ייצוגית

  • עילת תביעה אישית לתובענה ייצוגית
    דוד | 12/04/2014 11:32

    שלום רב,
    הוגשה תביעה ע"י גוף גדול. הוגש כתב הגנה. אני סבור שיש רכיב בדרישה בתביעה שאינו מוצדק . מדובר בתביעה שהוגשה כנגד אלפי אנשים.
    השאלה היא היה ואהיה מעוניין בהגשת תובענה ייצוגית, עד איזה שלב אוכל לעשות זאת? האם לאחר שהוגש כתב הגנה, עדיין ניתן יהיה להגיש גם תובענה ייצוגית? האם במקרה שיודיע התובע כי הוא מסכים לוותר על אותו רכיב עדיין ניתן יהיה להגיש תובענה ייצוגית? האם הייתי צריך שלא להגיש כתב הגנה רק כדי שאוכל לנסות להגיש את התובענה הייצוגית?
    מהו השלב שבו כבר לא תהיה לי עילה לתובענה ייצוגית?

    • עילת תביעה אישית בתובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 29/04/2014 10:27

      דוד,

      שאלתך מעט לא ברורה. באופן עקרוני, הרי שאחד מהתנאים הנבחנים בהגשת תובענה ייצוגית הינה קיומה של עילת תביעה אישית לתובע הייצוגי, קרי, שאכן נגרם לו נזק מסויים או שקיימת לו עילת תביעה.

      ככל שעילת התביעה "מוצתה" במסגרת הליך רגיל, הרי התנאי דלעיל לא מתקיים בתובע הייצוגי.

      במקרה שלך, המצב מעט לא ברור משום שלא הוגשה על ידך תביעה אלא דווקא כתב הגנה (כך עולה משאלתך) כך שלא ברור כיצד מוצתה עילת התביעה על ידך.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות