חיוב אישה בגט

  • כפיית גט על האשה
    איתי | 08/04/2014 08:08

    האם בית הדין הרבני יכול לכפות על אשה לתת גט לבעלה , כאשר ללא ידיעתה הגיש תביעה לגט , כי אמרו לו שמי שמגיש ראשון - זוכה באהדת בית הדין הרבני . האם האשה יכולה לדרוש שלום בית ולמנוע מתן הגט , היא אוהבת את בעלה ולא היה ידוע לה על רצונו להתגרש. כמו כן , לא מוצו כל הדרכים האחרות לשלום בית כמו , טיפול זוגי , גישור וכו' . איך זה ייראה לפני שופט בית הדין הרבני כל הענין הזה ?? אודה על תשובתכם !

    • חיוב אישה בגט
      טו"ר יצחק עמרני | 09/04/2014 11:16

      איתי
      שלום,

      ביה"ד יכול לחייב אישה לקבל (לא לתת) גט מבעלה, וזאת בתנאים מסוימים.

      בעיקרון אישה שתובעת שלום בית על הבעל מוטלת חובת הראיה להוכיח עילת גירושין.

      אינני יודע האם בעניינך הוכחה עילת גירושין אם לאו.
      בכל מקרה, אם קיבל פס"ד ואת סבורה כי הוא אינו מוצדק את יכולה להגיש עליו ערעור.

      • כפיית גט על אשה
        איתי | 09/04/2014 14:10

        תודה על תשובתך. בעלי הגיש את התביעה לרבני בלי ידיעתי ונודע לי על כך מפיו לאחר שהגיש וגם לא אמר לי מה כתב נגדי בכתב התביעה . הוא רק אמר שכתב דברים שאינם נכונים אך היות והוא רוצה גט , משתמשים באמצעים שקריים גם . וגם אני זכאית לומר עליו דברים קשים למרות שאינם נכונים . בינתיים החלטנו לגשת לגישור - והמגשרת ביקשה ממנו למשוך את התביעה מהרבנות אחרת אין אפשרות להתחיל בתהליך הגישור. האומנם זה נכון ? ואם אופיע לאחר מכן ברבנות עפ"י הזמנה - האם עלי לבוא עם עו"ד / טוען רבני ? או בעצמי , אני מעונינת בשלום בית והוא אינו מוכן. אשמח לשמוע מה דעתך ? בברכת חג פסח שמח . אודה אם תואיל להשיב לי עוד לפני חג הפסח.

        • הליכי גישור ותביעת גירושין
          טו"ר יצחק עמרני | 09/04/2014 14:20

          ראשית, ממה שכתב אני מבין שאת בעלך מנחה עו"ד.  שימי לב לא ליפול למלכודת שהוא מציב לך ולא לטעון טענות קשות כל שהם כנגד בעלך.

          בנוגע לטענה כי הבעל מחויב למשוך את תביעת הגירושין כתנאי לגישור, זו שטות מוחלטת!  ההפך הוא הנכון, הליכי גישור נועדו להוביל את הצדדים להסכמה ולסגירת ההליך, אולם לא ניתן להתנות מראש את הליך הגישור בסגירת התביעה.

          בנוגע לייצוג, לדעתי זה מתחייב בנסיבות המקרה שלך בייחוד בכדי לשמר על זכויותיך מומלץ לקחת טוען רבני שהוא גם עו"ד.

          • הליכי גישור בתביעה לגט ברבני
            איתי | 09/04/2014 21:54

            בהמשך לתשובתך שעלי לקחת טוען רבני/עו"ד , הדיון בתביעה לגט ברבני נדחה לספטמבר 2014 בתקוה שעד אז נגמור את הגישור . באם במקרה של חוסר הסכמה בגישור , יש באפשרותי וכדאי יהיה לי לנסות להעביר את התביעה לבית המשפט לענייני משפחה ?? וזאת בגלל נושא של איזון משאבים , נכסי קריירה , ומזונות אשה . אני נשארתי בבית 16 שנה כדי לגדל את הילדים ולטפל בענייני הבית .ובשנים אלה בעלי עשה קריירה בחוץ ,מעולם לא הייתי המפרנסת העיקרית בבית . אודה לכב' על תשובותיו המלומדות ואני מבקשת תשובה אם ניתן עוד לפני חג הפסח
            בברכת חג שמח וכשר .

            • תשובה
              טו"ר יצחק עמרני | 13/04/2014 12:52

              שלום,

              בנוגע להליכי הגישור המתנהלים כעת דעתי היא כי הם נוגדים את תביעת שלום הבית שלך.
              הליך הגישור לגירושין ופירוק שיתוף נועד לסיים את הקשר הזוגי בא בעת שרצונך הוא להמשיך את הקשר הזוגי.

              בנוגע לפתיחת התביעה בבית המשפט יש לבחון איזו סוג תביעה הגיש הבעל וייתכן מאוד שיהיה כדאי לך לפתוח בעתיד (לא כעת) תביעה בבית המשפט.