האם תביעה אישית נוגדת תביעה ייצוגית?

  • האם תביעה אישית וזכייה בה סותרת השתתפות בתובענה ייצוגית
    יואב | 23/03/2014 00:05

    היי,

    תבעתי חברה מסויימת ואף זכיתי במשפט. כעת התברר לי שהוגשה נגד אותה חברה תובעה ייצוגית. האם אהיה זכאי להשתתף בה?

    שאלה נוספת - בתובעות ייצוגיות - לרוב - האם יש צורך להירשם לקבוצת התובעים או שמא עלי להוכיח כי אני נמנה עם הקבוצה לאחר הזכייה (באם תהיה)?

    תודה מראש

    • האם תביעה אישית נוגדת תביעה ייצוגית?
      עו"ד עמירם טפירו | 23/03/2014 14:32

      יואב,

      באופן עקרוני, אינך יכול להיות חלק מהקבוצה מכיוון שעילת התביעה האישית כבר "מוצתה" בהליך הפרטני.

      לחלק השני של שאלתך הרי שאין צורך "להירשם" כחלק מן הקבוצה. בדיוק להפך, ככך שאינך מעוניין להיות חלק מהקבוצה עליך לתת על כך הודעה.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תביעה ייצוגית

      • האם קיימים חריגים?
        יואב | 24/03/2014 11:42

        תודה על התשובה הנ"ל.

        בהתייחס לתשובה הראשונה - כתבת "באופן עקרוני" - האם קיימים חריגים לכך?

        תודה מראש.

        • האם אני יכול להיות כלול גם בהליך תביעה אישי וגם בהליך תביעה ייצוגית?
          עו"ד עמירם טפירו | 24/03/2014 15:07

          יואב,

          כוונתי הייתה כי יש לבחון באופן ספיצפי האם אתה אמנם כלול בהגדרת הקבוצה והעילה. זו בדיקה שיש לעשות אל מול קביעות ביהמ"ש הן בהליך האישי והן בהליך "הייצוגי".

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד

          מנהל פורום תביעה ייצוגית

          • בדיקה האם אני אכן כלול בקבוצה
            יואב | 24/03/2014 16:44

            את הבדיקה הנ"ל עלי לעשות מול ביהמ"ש או מול הגורם המייצג את הקבוצה?