מה עושים במידה והתקבל פסק דין כנגד

  • ערעור על פסק דין - שכן תבע אותי
    מלי - תל-אביב | 13/03/2014 20:15

    שלום
    לפני כחצי שנה, שכן, נכנס לדירתי ותבע ממני לשלם "חוב" כביכול לוועד הבית. הוא וביתו, צעקו ולא היו מוכנים להתפנות מהדירה, והייתי צריכה להזמין ניידת לפנותם.
    השכן, שלח לי מכתב מעו"ד ובו הוא תובע ממני פיצוי של 50,000 ש"ח בטענה שקראתי לו בשם גנאי.
    חשבתי שהוא מתלוצץ, וכוונתו, למנוע ממני להגיש נגדו תביעה על השגת גבול לדירתי. ואולם, בימים אלה, מצאתי בתיבת המכתבים, טופס של פסק דין, ובו הרשמת של בית המשפט, מאשרת את התביעה + שכ"ט עו"ד. האם אני יכולה לערער על גזר הדין, ואם יש מצב שבו יהיה משפט חוזר ובעקבותיו ביטול של פסק הדין.
    בתודה מראש

    • מה עושים במידה והתקבל פסק דין כנגד
      עו"ד בן קרפל | 17/03/2014 13:30

      מלי שלום רב,

      מבלי להכנס לגופו של סיפור ניתן להבין מדבריך שהיית מודעת לכך שהוגשה כנגדך תביעה? אם כן  לא ברור מדוע לא הגשת כתב הגנה מטעמך?.

      על פניו מה שקרה הוא שניתן פסק דין כנגדך בהעדר הגנה.

      במקרה שכזה ניתן לפעול בכמה ערוצים לדוגמא:

      1. הגשת בקשה לביטול פסק דין זאת במידה ויש לך הסבר סביר מדוע לא התגוננת .
      2. הגשת ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, את הערעור יש להגיש תוך 45 ימים זאת על פי חוק בתי המשפט ותקנות סדר הדין האזרחי.

      לסיכום: עומד כנגדך פסק דין, כאשר פסק הדין יהפוך לחלוט ( כלומר יעברו מניין הימים בו ניתן לערער עליו) ניתן יהיה להוציאו לפועל.
      בכדי להמנע מכך הייתי ממליץ לך לפעול ללא דיחוי לטיפול בעניין.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע.