לשון הרע בקבוצת וואטסאפ

  • לשון הרע כתביעה שכנגד
    רונן | 12/03/2014 13:32

    שלום רב,

    אני ומספר שותפים הקמנו עסק בשנה שעברה.

    העסק כשל, וכעת השותפים תובעים אחד את השני משלל סיבות.

    במסגרת קבוצה בוואטסאפ בה אינני חבר, התגלה לי שאחד השותפים שתובע אותי לעג לי רבות, קילל אותי, ופשוט ביזה אותי. מדובר בכינויים מעליבים ומשפילים.

    יש לציין כי יש בידי צילום של כל ההתכתבות המדוברת.

    האם אני יכול לתבוע אותו על דבריו?

    האם אני יכול לתבוע תביעת לשון הרע שכנגד תביעתו הכספית?

    • לשון הרע בקבוצת וואטסאפ
      עו"ד בן קרפל | 13/03/2014 13:44

      רונן שלום רב,

      במידה ואתה מחזיק בידך עדות להתכתבויות שנעשו בקבוצת וואטסאפ ולאחר בבחינה אובייקטיבית של הדברים על ידי איש מקצוע  יקבע כי, יש בהן לשון הרע,  בהחלט קמה לך עילת תביעה בגין זה.

      גם התשובה לשאלתך השנייה הינה חיובית, ניתן להגיש את תביעת לשון הרע כתביעה שכנגד.

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      • תשובתך מטעה
        חיים | 13/03/2014 18:18

        משום שעילת התביעה אינה מותנית בקביעה של איש מקצוע (כלומר עורך דין) שיש בדברים לשון הרע.

        הרוצה לתבוע אינו חייב לפנות לאיש מקצוע תחילה, כדי שיקבע שיש בדברים לשון הרע, ויש טעם לפגם בהמלצה לפנות לאיש מקצוע בגוף התשובה, קל וחומר בהצגת הדברים כאילו זו חובה.

        יש אגב אי דיוק נוסף בדבריך:  העובדה שיש בדברים לשון הרע אין פירושה ש"בהחלט" קמה לשואל עילת תביעה, משום שייתכן שעומדת למפרסם הגנה מההגנות שבחוק.

        • תשובה
          עו״ד בן קרפל | 13/03/2014 20:33

          1. אני חולק עליך וחושב שטרם כניסה להליך ארוך ומסובך רק הגיוני להתייעץ אל מול איש מקצוע , אלא אם אדם מחליט לייצג את עצמו וכמובן באם אותו אדם חושב שהפרשנות המשפטית שלו שוות ערך לאדם שזהו מקצועו:-) 2. עילת תביעה היא זו שתפתח לך את דלתות בית המשפט הרי ללא עילת תביעה ניתן לבקש לסלק את התביעה על הסף, ההגנות יכולות להיות מועלות רק בכתב ההגנה מלבד מספר מצומצם של הגנות מוחלטות שחזקה על התובע ועורך דינו שהם מודעים להם טרם הגשת תביעה. חג שמח בן קרפל, עו״ד מנהל פורום לשון הרע

          • אולי זה הגיוני להתייעץ עם עורך דין
            חיים | 13/03/2014 21:30

            אבל זה לא תנאי להגשת תביעה, כפי שניסחת, ואיש עוד לא הציג בפניי הוכחה, שייעוץ משפטי וייצוג משפטי מגדילים את הסיכויים להצליח במשפט.

            ואם מתפרסמת על אדם לשון הרע, אך היא מוגנת על-פי החוק, המשמעות היא, שאין לו למעשה עילת תביעה, כי אם יתבע, יפסיד.