האם קיימת עילת תביעה

  • האם יש עילה לתביעת לשון הרע
    נ | 09/03/2014 15:33

    שלום רב,
    לצערי בשבוע שעבר הותקפתי בתחנת אוטובוס על ידי אשתו של בחור שעובד במפעל בו אני עובדת
    היא השפילה אותי,קיללה אותי, ירקה על פני, והאשימה אותי שאני בוגדת עם בעלה
    כמובן שלטענות אלו אין שחר של אמת ואינן תואמות את המציאות
    היה בתחנת האוטובוס בחור שהיה עד לכל שהתרחש
    לאחר האירוע נגשתי לתחנת המשטרה והגשתי תלונה
    שאלתי היא האם יש לי עילה לתבוע את האישה בגין לשון הרע?

    תודה מראש על המענה

    • האם קיימת עילת תביעה
      עו"ד בן קרפל | 10/03/2014 12:00

      צהריים טובים,

      מרכיב הפרסום בחוק לשון הרע דורש כי, דברי לשון הרע צריכים להיאמר בפני אדם 1 זולת הנפגע .

      משכך ניראה כי, מרכיב הפרסום הטכני התקיים, לא נכתב האם לאדם שהיה עד לתקרית, קשר למקום עבודתך ו/או היכרות כזו או אחרת עם הצדדים, דבר שכמובן יכול לחזק את עילת התביעה באת תחליטי להגיש אחת כזו.

      יש לזכור: בכדי שתתגבש עילת תביעה בגין דברי לשון הרע  צריכים להתקיים שני יסודות :

       - האחד כפי שכבר נכתב הוא מרכיב הפרסום
       - השני הוא שבדברים שנאמרו יש לשון הרע .

      בהצלחה,
      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע