חוק הגנת הפרטיות

  • מעקב אחרי בן זוג
    בן סימון | 09/03/2014 10:41

    לאחותי יש חבר כבר מעל חצי שנה, והיא בטוחה שהוא מתראה עם אחרות.
    היא ביקשה ממני לעקוב אחריו (הוא מעולם לא פגש אותי או שמע את קולי ולכן אין סיכוי שיזהה אותי).
    אני ממש לא מרגיש בנוח עם העניין וקצת קשה לי לעקוב אחרי מישהו זר..
    האם מותר לי לעקוב אחרי אדם?
    או שרק חוקר פרטי הוא היחיד שיש לו רשות לעשות זאת?

    • חוק הגנת הפרטיות
      שמשון ג, משרד חקירות | 09/03/2014 11:33

      שלום,

      ראה חוק הגנת הפרטיות התשמ"א-1981
      פרק א': פגיעה בפרטיות
      1. איסור הפגיעה בפרטיות
      לא יפגע אדם בפרטיות של זולתו ללא הסכמתו.
      2. פגיעה בפרטיות מהי
      פגיעה בפרטיות היא אחת מאלה:
      (1) בילוש או התחקות אחרי אדם,
      העלולים להטרידו, או הטרדה אחרת;

      כלומר מעקב מתפרש כעבירה במידה ומתבצע ע"י מי שאינו מורשה לבצעו ע"פ החוק.
      ממליץ לך לפנות לבעל משרד חקירות ולהעביר את הנושא לטיפולו.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.

      • עם כל הכבוד אני מתקשה להבין את הפרשנות שלך
        סורין | 11/03/2014 08:38

        בהמשך לציטוט סעיפי החוק רשמת
        "כלומר מעקב מתפרש כעבירה במידה ומתבצע ע"י מי שאינו מורשה לבצעו ע"פ החוק"

        איפה ראית בסעיפים שציטטת כי בילוש או התחקות אחרי אדם לא יחשבו בהטרדה או אף כפגיעה בפרטיות לו יבוצעו ע"י חוקר פרטי מורשה ?

        • סורין - פרשנות לחוק
          שמשון ג, משרד חקירות | 11/03/2014 09:18

          שלום,

          אין לי כוונה להיכנס איתך לפרשנות החוק, אתה יכול לנסות וללמוד את חוק חוקרים פרטיים ו/או לפנות לעו"ד שיפרש עבורך את החוקים.

          בברכה,
          שמשון ג שרותי חקירות.

          • חסוך ממני את ההתנשאות
            סורין | 11/03/2014 09:51

            אתה לא חייב לענות לעניין.

            ואגב, גם פרשנות לחוק ראוי שיהיה לה על מה להסתמך.

            • סורין
              שמשון ג, משרד חקירות | 11/03/2014 10:25

              שלום,

              חלילה, לא מדובר בהתנשאות.
              בסך הכל הצעתי לך לפנות לחוק חוקרים פרטיים ולהבין למה לחוקר פרטי מותר לבצע מעקבים.
              ובהמשך לחוק הגנת הפרטיות, יש לקרוא את החוק במלואו.
              ראה לדוגמה סעיף 19 (א) לא ישא אדם באחריות לפי חוק זה על מעשה שהוסמך לעשותו על פי דין.

              בברכה,
              שמשון ג שרותי חקירות.