תביעות לשון הרע בבימש לתביעות קטנות

  • גזענות ולשון הרע במקום העבודה
    שולה | 03/03/2014 17:21

    במקום עבודתי אחד העובדים קילל והשפיל אותי בנוכחות עובדים ומנהלים. במילים כגון: כושי, ערבי, אתיופי, שחור, מסריח קירח ועוד.... לאירוע יש עדים רבים
    לאחר הליך פנימי שבו אודה העובד. קיבל מכתב נזיפה.
    האם ניתן לתבוע אותו בתביעות קטנות?

    • תביעות לשון הרע בבימש לתביעות קטנות
      עו"ד בן קרפל | 05/03/2014 12:33

      שולה שלום רב,

      אחלק את תשובתי לשני חלקים,:
      1.האם יש בדברים שנאמרו לשון הרע המקימה עילת תביעה?
      2. האם תביעות לשון הרע מקומן להתנהל בבית משפט לתביעות קטנות ?

      התשובה לשאלה הראשונה היא שמהדברים שכתבת עולה בבירור כי, קיימת עילת תביעה בגין חוק לשון הרע.

      בתשובה לשאלה השנייה אומר כי, בחודש מרץ 2013 קבע בית המשפט המחוזי בבאר שבע כי, מקומן של תביעות לשון הרע הוא לא בבית משפט לתביעות קטנות בשל מורכבות התביעות , משכך תשובתי לשאלה זו כי לא מומלץ להגיש תביעות לשון הרע לבית המשפט לתביעות קטנות .

      בהצלחה,
      בן קרפל,עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע