האם ניתן לתבוע את חברת אפל בגין תנאי השימוש שלהם?

  • מערכת הפעלה מכשיר Apple - הרצון לבחור את המערכת שמתאימה למשתמש
    אושרי שטרית | 31/01/2014 19:49

    שלום לכולם,
    ברצוני לברר האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית את החברה Apple על כך שמשתמש שקנה מכשיר מסויים (iPed \ iPone AppleTV וכו'), מעדכן ע"פ המלצת החברה גרסה של מערכת ההפעלה של המכשיר ולא מקבל התרעה על כך שלא ניתן להחזיר את המערכת הפעלה הקודמת.
    בנוסף לכך מכשיר שנקנה עם מערכת הפעלה שמותאמת לו ואינו יכול לחזור אחורה זו מחדל, כי המוצר שקניתי אינו אותו מוצר בלי המערכת הפעלה שהייתה לו.
    לדוג' מחשב שנקנה עם ווינדוס מסויים לעולם יוכל לחזור לאותה הגרסה של מערכת ההפעלה.
    עיקרי הבעיה בביסוס הטענה כלפיי Apple הם:
    1. סוללה שנגמרת בקצב גבוהה
    2. משאבי הזיכרון במערכת ההפעלה החדשות מלאים יותר עקב הנפשות ותוכנות הרצות ברקע
    3. ממשק שנוח לכל משתמש בצורה שונה
    4. Apple אינה מדגישה בעת עדכון המכשירים כי לא ניתן לחזור לאחור.
    5 יהיו עוד אם תחזרו אליי

    בברכה

    • האם ניתן לתבוע את חברת אפל בגין תנאי השימוש שלהם?
      עו"ד עמירם טפירו | 04/02/2014 15:54

      אושרי שלום,

      לטעמי אין במתואר בפנייתך משום עילה המקנה אפשרות להגשת תובענה ייצוגית.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות