חשוב להבדיל בין שותפות לעיסקה משותפת

  • שותפות באתר אינטרנט
    אסתר | 25/01/2014 20:11

    אני מקימה אתר לבעל חנות רגילה שהוא הבעלים היחיד שלה , חנות באותו שם באינטרנט. החלטנו שהאתר יהיה בבעלות משותפת באחוזי רווח 40/60 הוא משקיע בתשלום על התשתית ואני בונה ומנהלת אותו.
    1. איך מעגנים את זה?
    2.האם זו שותפות שצריכה להירשם?
    3. האם צריך שהשותפות תהיה רשומה בשם האחר מהעסק שלו למרות ששם החנות באינטרנט יהיה זהה?
    4. האם צריך חשבון בנק משותף?
    5. האם מול חברות האשראי שגובות את התשלום שנינו צריכים להיות רשומים כבעלי האתר?

    תודה רבה

    • חשוב להבדיל בין שותפות לעיסקה משותפת
      ofer309 | 26/01/2014 06:31

      על פניו מדובר בעיסקה משותפת, ונשמע כי בקלות אפשר לחבל בעסקה הזו על כן חשוב שתעזרי בעו"ד מנוסה שיכין חוזה שיגן על זכויותייך. זו הבעיה הגדולה ביותר שלך לא חשבון בנק משותף שאין בו צורך לא רישום השותפות ולא שם השותפות.

    • הקמת שותפות
      עמית | 28/01/2014 12:34

      אסתר שלום,

      אין לי אלא להסכים עם עופר.
      למעשה, אתם מקימים מיזם משותף. יש להחליט מה המבנה המשפטי הו הוא יוקם (חברה, שותפות, משהו אחר).
      לטובתכם, אני חושב שחשוב מאד שתכינו הסכם שותפות מסודר, שיעזור גם לכם להבין למה בדיוק אתם נכנסים (לדוגמא, כתבת שאתם מתחלקים ברווחים. התכוונת ל"הכנסות" או ל"רווחים"? יש לכך השלכות מרחיקות לכת).
      לדעתי, אכן יהיה מקום להפריד את חשבונות הבנק, אם מדובר בפעילות נפרדת, שבה יש אחזקות שונות. יחד עם זאת, זו בסך הכל עוד סוגיה פרטנית שצריך יהיה להסדיר במסגרת ההסכם הכולל.

      בברכה,
      עמית

    • תשובה
      ניר שושני, עו"ד | 04/02/2014 10:07

      אסתר שלום,
      אתם בראש ובראשונה צריכים להחליט על המסגרת המשפטית במסגרתה אתם פועלים - חברה / שותפות (וכן - שותפות מהסוג הזה חייבת ברישום) ולערוך הסכם מייסדים בינכם.
      יש כאן שיקולים רבים שצריך לשקול, ובינהם נושאים של הגבלת אחריות ומיסוי.
      ברגע שתקבלו החלטה ותקימו את הישות המשפטית הזו (חברה או שותפות) תצטרכו לפתוח חשבון בנק אחד, ולפתוח את החברה/שותפות ברשויות המיסים.
      בכבוד רב,
      ניר שושני, עו"ד