אם המטרה היא להקשיב פעם נוספת, מדוע לא ליידע את הצד השני?

  • הקלטה של מפגש עם פסיכולוג או פסיכיאטר
    לירוי | 22/01/2014 13:18

    האם מותר להקליט מפגשים טיפוליים עם פסיכולוג או פסיכיאטר בהם אני משתתף (מטופל), ללא ידיעת הצד השני?

    המטרה היא להקשבה חוזרת של המפגש לצורך הבנה וחידוד ההנחיות הטיפוליות

    • אם המטרה היא להקשיב פעם נוספת, מדוע לא ליידע את הצד השני?  לת
      אופיר | 22/01/2014 13:37

      • כדי שהמפגש יתנהל ללא השפעות
        לירוי | 22/01/2014 19:11

        יש אנשים (כן גם פסיכולוגים) שאם הם יודעים שהם מוקלטים, הם לא יהיו "אמיתיים", יחשבו הם יצאו בהקלטה, ינסו להיות "בסדר" ואולי לא יגידו את כל מה שהם חושבים באמת.

        אני רוצה טיפול נטו ומצד שני יכולת לחזור ולשמוע את המפגשים.

        על פי חוק האזנת סתר, אם אני צד בשיחה אין מניעה להקליט גם אם הצד השני  לא יודע על כך.

        השאלה היא האם פסיכולוג / פסיכיאטר הוא מקרה מיוחד? האם אני יכול לעשות זאת מבלי לעבור עבירה?

    • חוק האזנת סתר
      יעקב הכהן | 23/01/2014 08:30

      לשון החוק, מגדירה את "בעלי השיחה": כל אחד מאלה:
      (1)   המדבר;
      (2)   מי שהשיחה מיועדת אליו;
      (3)   המשדר בבזק;
      (4)   מי שהמסר המועבר בבזק מיועד להיקלט אצלו;

      מכאן נובע שאין מגבלה על מי הוא המשתתף בשיחה. כל עוד אתה הוא אחד מבעלי השיחה ואם לא נעשתה למטרת ביצוע עבירה או מעשה נזק, אין מניעה להקליט

    • הקלטת פסיכולוג
      עו"ד בן קרפל | 26/01/2014 13:05

      לירוי שלום רב,

      התשובה לשאלתך היא חיובית, במידה ואתה צד לשיחה הנך רשאי להקליטה.
      אין משמעות מיוחדת באם אתה מקליט פסיכולוג.

      הבלבול יכול לנבוע מכיוון שחשבת ובצדק שבין פסיכולוג למטופל ישנו חיסיון, אשר דומה לחיסיון שיש בין עו"ד ללקוחו, אך בעל החיסיון במקרה הזה הוא אתה ולא הפסיכולוג, משכך ניתן להקליט אותו .

      לצורך הדוגמא: באם לקוח רוצה להקליט את עורך דינו זו לא בעיה, אך עו"ד לא יכול להקליט את לקוחו בלא ידיעתו אלא אם מדובר על סכסוך שבסיסו בשירות המקצועי שבין עורך הדין לאותו לקוח ספציפי.

      בהצלחה,
      בן קרפל , עו"ד