תלונה על איום לכאורה כלשון הרע

  • מנהל חצוף ושקרן
    איגור | 21/01/2014 17:10

    שלום רב,
    אני משמש כמאבטח בחברת שמירה כבר כשנתיים. בתקופה האחרונה אחד המנהלים החדשים היכרות החליט להוריד אותי משיבוץ המשמרות בעילה שאיימתי עליו ועל עוד עובד – דבר שלא קרה מעולם היום הודיעו לי שכתוצאה מהאיומים ומההתנהגות שלי החליטו לסיים את דרכי בחברה. אני רוצה לדעת את זכויותיי. ביקשתי לקבל את השם של העובד שלכאורה קיבל ממני איום אך לא הסכימו למסור לי אותו.
    כמו כן, המנהל טען שהשתמשתי בביטוי "תקשיב ותקשיב לי טוב!" דבר שכעיקרון לא אמור
    להיחשב איום. אני מעוניין לתבוע את המנהל הנ"ל בהוצאת דיבה והוצא לשון הרע.
    לטענותיו אין כל ביסוס ואיני מתכוון לוותר לו על כך!
    אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה.

    • תלונה על איום לכאורה כלשון הרע
      עופר בן אברהם | 21/01/2014 18:07

      אם העלילו עליך שאיימת, זו לשון הרע.
      אך אם אדם חש מאוים כתוצאה מהתנהגותך או מדברים שאמרת (אף אם לא התכוונת לכך), והוא התלונן בפני הגורם המתאים, תעמוד לו הגנת תום הלב.
      לא ניתן לחרוץ דעה בלי לדעת מה בדיוק נאמר, למי ובאיזה הקשר.
      לגבי זכויותיך כעובד, מציע שתפנה לפורום דיני עבודה.

    • פיטורים שלא כדין
      עו"ד בן קרפל | 26/01/2014 13:14

      איגור שלום ,

      תחילה יש לחדד כי, בשנים האחרונות שונה חוק בתי דין לעבודה וכיום לביתהדין לעבודה סמכות ייחודית לדון בתביעות לשון הרע שעילתן קמה מכוח יחסי עבודה (סע' 24(ד)(א)1 לחוק בתי הדין לעבודה).

      עוד יאמר כי, לא ציינת שנערך לך שימוע טרם הפיטורים במצב כזה תוכל לטעון שפוטרת שלא כדין.

      משכך במידה ותחליט להגיש תביעה עליך להגישה לבית הדין לעבודה ולחלקה לשני חלקים.

      החלק הראשון ידון בפיטורים שלא כדין ובזכויות סוציאליות נוספות שהופרו. במידה והופרו, באם אתה עובד דרך חברת כוח אדם, ניתן יהיה לשקול לצרף גם אותם כנתבעים בנוסף לחברת השמירה.

      החלק השני של התביעה צריך לדון בעוולת לשון הרע והנתבע יהיה אותו עובד אשר הוציא דיבתך רעה בפני מנהל חברת השמירה.

      בנוסף, ניתן לשקול לתבוע את אותו עובד גם בגין עוולת שקר במפגיע (סע' 54 לפקודת הנזיקין ), אשר רלוונטית לסיפורך גם כן .

      בהצלחה,

      בן קרפל, עו"ד

      • שתי הערות
        א-ה | 01/02/2014 14:51

        1. לא סע' 24(ד)(א)1 לחוק בתי הדין לעבודה - אלא סע' 24(א)(1ד).
        2. לא סע' 54 לפקודת הנזיקין - אלא סע' 58.