דיווח לוועד ההורים על תלונה נגד מורה

  • אם סיפרתי לאדם שהגשתי תלונה נגד מורה היא לשון הרע
    רונן | 17/01/2014 16:49

    הגשתי תלונה במשטרה נגד מורה, התלונה אינה קשורה לעיניני בית הספר, אולם קשורה לנושאי מוסר ושקר בהם מואשמת המורה. אני רוצה לדווח על כך ליו"ר ועד הורים בבית הספר. האם יש בכך לשון הרע?

    • דיווח לוועד ההורים על תלונה נגד מורה
      עופר בן אברהם | 18/01/2014 12:56

      1. אכן, התלונה והדיווח עליה הם לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, אבל:
      2. סעיף 15(8) לחוק מגן על פרסום לשון הרע, שנעשה בתום לב בהגשת תלונה לרשות המוסמכת לחקור בעניין, “ואולם...”, נאמר בסיפא של הסעיף, “אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תוכנה".
      הסיפא בא אפוא להזהיר ולהדגיש, שההגנה האמורה לא תחול על פרסום נוסף של התלונה, אך אין פירוש הדבר שכל פרסום נוסף בדבר התלונה אסור, שכן עשויה לחול עליו הגנה חלופית, למשל, שהוא נעשה בתום לב, כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם או של מי שהפרסום מופנה אליו (סעיף 15(3) לחוק).
      על כן:
      3. אם התלונה הוגשה בתום לב, ויש טעם ענייני לדווח עליה גם לוועד ההורים, לדעתי, גם הדיווח מוגן.

      ודוק את חוק איסור לשון הרע, משם מוסמכים דבריי.

      • ועד הורים
        רונן | 18/01/2014 16:42

        לא הבנתי את הסייפא המדבר על פרסום נוסף של התלונה.
        ארחיב את התמונה, מדובר על מחנכת בבית ספר יסודי שהגישה תלונת שקר. דבר זה אינו מתיישב עם תפקידה. אני מקווה שלא תוכל להסתתר מאחורי "לשון הרע" ובכך למנוע העברת העובדות לועד הורים.

        • משמעות הסיפא של סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע
          עופר בן אברהם | 18/01/2014 17:32

          משמעות הסיפא היא, שסעיף 15(8) אינו מגן על פרסום נוסף של התלונה, ועל כן צריך לבחון אם חלה על הפרסום הנוסף הגנה אחרת.
          במקרה הנדון יש לכאורה טעם מוצדק לדווח לוועד ההורים על התלונה שהוגשה, ואם הדיווח יהיה ענייני והוגן, תחול עליו, לדעתי, ההגנה החלופית לפי סעיף 15(3) לחוק.

      • השורה "ודוק את חוק איסור לשון הרע..." הוספה לתשובתי בדיעבד שלא בידיעתי  לת
        עופר בן אברהם | 27/04/2014 10:07