האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין קבלת מקרר שונה מזה שהוצג לי?

  • תביעה ייצוגית
    אירית | 14/01/2014 16:16

    ביום שבת ה11/1/14 רכשה אמי מקרר 4 דלתות של SHARP מדגם
    SJ5403MSL בחנות שקם אלקטריק שבבילו סנטר. בהזמנה המוכר ציין שאני אכן אקבל
    דגם SJ5403MSL ולא דגם מסוג SJ5403NSL. בחנות על המקרר עצמו מתנוססת לה
    בגאווה מדבקה על הצריכה האנרגטית של המקרר עם האות B וצריכת אנרגיה שנתית
    של 770 קוט"ש. אכן שאלנו את המוכר אם זוהי הצריכה ונאמר לנו כי אכן זוהי
    הצריכה ואף הוא הפנה אותנו לאתר היבואן הרשמי ראלקו ושם נמצאים הפרטים
    האלה.
    היום עם הגעת המובילים, הסתבר שכל הנתונים הינם שגויים ומתרחשת הטעייה
    מאוד חמורה בנוגע למקררים! הדגם שהתקבל הוא SJ5403NSL ולא SJ5403MSL כפי
    שהובטח. במבט מהיר מאחורי המקרר הסתבר שהדירוג האנרגטי הוא C ולא B כפי
    שמפרסמים ראלקו ושקם אלקטריק. הצריכה השנתית הינה 818 קוט"ש לשנה ולא 770
    כפי שפורסם באתר ראלקו ועל ידי שקם אלקטריק. בפנייתי לחנות, המוכר יצר קשר
    עם הסוכן שטען ש"ההבדל הוא רק 24 ₪ בשנה!" ושמומלץ לי לא לעשות "סיפור"
    מכך. לדברי המוכר פנייתי תועבר לשירות הלקוחות של ראלקו.
    ההטעיה היא לא רק במקרה שלי אלא הטעיה כוללת של כלל הרוכשים שהוטעו וייתכן ולא שמו לב.
    האם יש מקום לתביעה ייצוגית?

    בתודה מראש.

    • האם ניתן לתבוע תביעה ייצוגית בגין קבלת מקרר שונה מזה שהוצג לי?
      עו"ד עמירם טפירו | 16/01/2014 11:59

      אירית שלום,

      על פניו, יש לך עילת תביעה אישית כנגד המוכר.

      אני אינני בטוח כי מתקיימת כאן קבוצה משמעותית דיה על מנת להצדיק תובענה ייצוגית בעניין.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות