לשון הרע בשׂיחוּחַ (בצ'ט)

  • האם זה לשון הרע?
    שי | 05/01/2014 14:48

    האם הודעות שמתקבלות בצט בפייסבוק המיועדות רק לי

    נחשבות ללשון הרע?? הצט הוא שלי ועל שמי אך ייתכן שבן זוגי ייכנס לחשבון שלי ויראה את ההודעות

    • לשון הרע בשׂיחוּחַ (בצ'ט)
      עופר בן אברהם | 05/01/2014 15:14

      סעיף 2(ב) לחוק איסור לשון הרע קובע -
      "רואים כפרסום לשון הרע, בלי למעט מדרכי פרסום אחרות:
      "(1) אם הייתה מיועדת לאדם זולת הנפגע והגיעה לאותו אדם או לאדם אחר זולת הנפגע;
      "(2) אם הייתה בכתב והכתב עשוי היה, לפי הנסיבות להגיע לאדם זולת הנפגע".
      נובע מכאן, שלשון הרע, שנאמרה בצ'ט (בעברית: שׂיחוּחַ), עשויה להיחשב כלשון הרע שפורסמה, וככזו עילה לתביעה.

      ודוק את דבריי, מדבור בציטוט מחוק איסור לשון הרע.

      • השורה "ודוק את דבריי..." הוספה לתשובתי בדיעבד שלא בידיעתי  לת
        עופר בן אברהם | 27/04/2014 10:01