תשובה לסיימון

  • נטייה מינית שקרית
    סיימון | 02/01/2014 13:52

    שלום,
    אני תלמיד תיכון (עכשיו בי"ב) לפני חודש ידידה של ידידה באה ושאלה אותי אם אני הומו, השבתי לה שלא והיא ניסתה להוציא ממני את זה בכוח אבל ראתה שלא יעזור לה ועזבה אותי.

    לפני כמה ימים גיליתי שאותה ילדה פתחה קבוצה בפייסבוק (סודית מן הסתם) שם היא רושמת שאני הומו ועוד שלל פלפולי לשון. האם אני יכול לתבוע אותה על לשון הרע כי היא משמיצה אותי בפומבי...

    • תשובה לסיימון קישור
      ארז בורג עו"ד | 02/01/2014 17:24

      לסיימון שלום,

      אתה בהחלט יכול לתבוע את אותה "ידידה" בגין הוצאת דיבה, ואציין כי נקבע בפסיקות רבות כי ביזוי אדם על רקע של העדפה מינית יכול בהחלט להיחשב כהוצאת דיבה (מה גם שבמקרה שלך מדובר בפירסום שיקרי).

      אציין כי במשרד החינוך יצא לפני מס' שנים חוזר מקיף להתמודדות עם מקרי אלימות בבית ספר, ולפיו נדרש בית הספר לסדרת פעולות במקרה של ביזוי תלמיד ע"י תלמיד אחר באמצעות רשת האינטרנט - מומלץ לקרוא ולהחכים!

      בברכת שבת שלווה ומבורכת,
      ארז בורג, עו"ד

      חוזר מקיף

    • פרסום שקרי על נער בדבר נטייה מינית
      עופר בן אברהם | 02/01/2014 19:48

      1. הטענה השקרית בדבר נטייתך המינית כביכול היא לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע.
      2. פרסום לשון הרע (לאדם אחד או יותר מלבד הנפגע) הוא עוולה (עילה לתביעה אזרחית), ואם נעשה בכוונה לפגוע (לשני אנשים או יותר מלבד הנפגע) הוא גם עבירת פלילית, שעונשה עד שנת מאסר (סעיף 6 ו- 7 לחוק).
      3. על עבירת לשון הרע יכול הנפגע להגיש גם קובלנה פלילית, בהתאם לסעיף 8 לחוק (קובלנה פלילית היא כתב אישום מיוחד, שיכול אדם מהשורה להגיש לבית המשפט בגין עבירות מסוימות; זאת בניגוד לכתב אישום רגיל, שמגישה המדינה, באמצעות המשטרה או הפרקליטות).
      4. מי שטרם מלאו לו שתים-עשרה שנים, אינו נושא באחריות פלילית ולא ניתן להגיש נגדו תביעה אזרחית (סעיף 34ו לחוק העונשין וסעיף 9(א) לפקודת הנזיקין).
      5. מי שמלאו לו שתים-עשרה שנים, אך טרם מלאו לו ארבע-עשרה שעה שביצע עבירה, לא ניתן להגיש נגדו קובלנה פלילית (סעיף 15 לחוק הנוער (שפיטה, ענישה ודרכי טיפול)).
      6. מהמקובץ נובע, כי זכותך להתלונן במשטרה ואף לתבוע את הנערה המשמיצה, בהנחה שמלאו לה שתים-שנים; ואם מלאו לה ארבע-עשרה שנים (בזמן הפרסום המשמיץ, ובהנחה שעשתה זאת בכוונה לפגוע), אתה רשאי גם להגיש לבית המשפט קובלנה פלילית נגדה.
      7. ככלל, פעולה משפטית של קטין טעונה הסכמת הוריו או אפוטרופסו הממונה (סעיף 4 ו- 80 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות).

      • שתים-שנים => שתים-עשרה שנים  לת
        עופר בן אברהם | 02/01/2014 20:09