האם ניתן לתבוע בתביעה ייצוגית חברת אוטובוסים בגין צפיפות בקווי אוטובוסים?

  • חברת אוטובוסים
    ס | 01/01/2014 22:39

    שלום רב,
    אם יש קו של חברת אוטובוס ידועה באזור הדרום.
    כאשר יש קו שלא מעלה נוסעים באופן קבוע בשעות מסוימות ונעשו פניות רבות לחברה, לראש העיר, למשרד התחבורה ודבר לא נעשה, עדיין חברת האוטובוסים מצפצפת על כולם ולא מתגברת את הקו הזה. בנוסף מדלגת על תחנות ונוסעת בדרכים אחרות. יש עוד סיפור ארוך. אך קשה לכתוב את הכל באתר אינטרנט.
    אנחנו סובלים את זה מדיי יום. כך שאנחנו נאלצים לאחר למקומות העבודה או למחויבות אחרות. יש כיום עצומה המתנהלת על הקו הזה. נכון לעכשיו 109 חתימות.
    רציתי לדעת אם זה אפשרי לבצע נגדם תביעה ייצוגית?
    עוד הבנתי שבגלל שזה נקרא "קו ישיר" אסור להם לקחת נוסעים בעמידה, האם זה נכון שלפי פסיקת בג"ץ אסור להם לעלות נוסעים בעמידה?

    • האם ניתן לתבוע בתביעה ייצוגית חברת אוטובוסים בגין צפיפות בקווי אוטובוסים?
      עו"ד עמירם טפירו | 02/01/2014 17:54

      ס' שלום,

      לא ניתן להבין מפנייתך האם כאן קייס לתובענה ייצוגית. האם חברת האוטובסים מפרה הוראות/הנחיות כלשהן של משרד התחבורה? לא עומדת בתנאי הקו שלה.

      משכך, לא ניתן להתייחס לשאלה האם העניין מתאים להתברר במסלול של תובענה ייצוגית.

      במאמר מוסגר, המלצתי לך היא לפנות במכתב פנייה מסודר למשרד התחבורה לשם בירור פרטים נוספים ועל מנת שינקטו סנקציות מנהליות כנגד החברה המפרה.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות