האם ניתן לתבוע בתביעה ייצוגית בגין אי עריכת בחינות רישוי הדברה?

  • בחינות לרישוי בהדברה
    דור מיכאל | 25/12/2013 16:05

    החוק מחייב רישוי לעוסקים בהדברה
    הפיקוח על  הדברות נתון בידי משרד להגנת הסביבה
    הבחינות באחריות מרכז ההדרכה של משרד הבריאות
    בכל מקצוע הדורש רישוי כגון רואי חשבון עורכי דין רופאים אופטומטריסטים חשמלאים ועוד נערכות בינות במועדים קבועים וכל המעוניין ועומד בתנאים שקבע החוק ניגש לבינות
    תחום ההדברה פרוץ
    הבחינות לא נערכות אלה לפי החלטות לא מוסדרות
    לא נותנים לכל המעוניין לגשת לבחינה אלה לפי כמות נמוכה של נבחנים
    בקיצור המדינה לא עומדת בחוקים ובסדרי דין ומוסר תקינים
    התשובה שקיבלנו על ידי סמנכל המשרד להגנת הסביבה תפנו לתקשורת
    מדובר באנשים שרובם קשיי יום חלקם הופנו למרבית ההפתעה על ידי שרות התעסוקה ( קורסים לשינוי תעסוקה)
    כיצד ניתן לתבוע את המדינה? ולחייב אותה לערוך בחינות הוגנות
    משרד הגנת הסביבה מטיל האחריות על משרד הבריאות ולהפיך
    מדובר בכ-120 נבחנים

    מיקי דור

    • האם ניתן לתבוע בתביעה ייצוגית בגין אי עריכת בחינות רישוי הדברה?
      עו"ד עמירם טפירו | 29/12/2013 11:33

      דור שלום,

      צר לי על המתואר בפנייתך.

      בכל מקרה, וכלל שקיימת הפרה שכזו הרי שהמסלול הנאות לבירור הוא במסלול של עתירה מנהלית ולא במסלול של תובענה ייצוגית.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • בחינות בהדברה
        דור מיכאל | 29/12/2013 16:43

        לכבוד
        עו"ד עמירם טפירו
        תודה על תשובתך
        כיצד מגישים עתירה מינהלית?
        תודה
        מיקי דור

        • כיצד מגישים עתירה מנהלית?
          עו"ד עמירם טפירו | 29/12/2013 16:57

          מיקי שלום,

          בשלב הראשון אני ממליץ לך לפנות להתייעצות מול עורך דין הבקיא בתחום לשם הערכת סיכוי סיכון.

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד

          מנהל פורום תובענות ייצוגיות