מהלכי חקירה

  • זיהוי נחקר
    יה יה | 25/12/2013 12:10

    שלום
    ברצוני לשאול
    א. כיצד מזהה החוקר את הנחקר כשאין לא אמצעי זיהוי כגון תמונה או נתונים כל שהם
    ב. האם יש מצב שבו החוקר יוזם שיחה אם הנחקר ושואל לשמו. כדי לוודות את זיהוי הנחקר.
     ג. בזמן השיחה היזומה שואל הנחקר את תפקידו של השואל.
    ותשובתו היא כי הוא פקח בניה של העירייה.
    ד. האם חוקר חייב לבצע הליך זיהוי במצב שאין לו נתוני זיהוי אחרים. והאם הוא חייב לתעד את הליך הזיהוי על ידי הקלטה או סרטון. או לרשום את הליך הזיהוי בדוח החקירה.
    ה.מאחר והחוקר הוא מוסד ציבורי לא משטרה. ידוע לי יש תקנה בה הוא חייב לבצע הליך זיהוי. במידה וידוע לך היכן זה רשום אבקש לינק לתקנה או תקנה דומה
    בתודה
    יה  יה

    • מהלכי חקירה
      שמשון ג, משרד חקירות | 25/12/2013 13:40

      שלום רב,

      א.  ניתן לזהות נחקר בדרכים שונות וחוקיות, אין זה המקום לפרט את רזי המקצוע.
      ב. בהחלט יתכן מצב בו נוצר קשר טלפוני עם נחקר.
      ג.  לחוקר פרטי, כמו לכל אדם אחר, אסור להתחזות.
      ד.  חוקר פרטי לא יעז להוציא דו"ח חקירה על אדם מבלי שזיהה אותו. יחד עם זאת וכמו בכל מקצוע אחר, גם חוקרים פרטיים אינם חפים מטעויות. הליך ודרך הזיהוי נמצאים אצל החוקר אך הוא אינו מחויב לחשוף נתונים אלו.
      ה. חוקר פרטי הוא לא מוסד ציבורי !
          לא קיימת תקנה לגבי זיהוי נחקר.

      בברכה,
      שמשון ג שרותי חקירות.