זיהוי משמיץ ברשת

  • איך אפשר להוכיח
    דלית | 13/12/2013 14:42

    אדם מסוים נטפל אל בני(לא קטין) והפיץ עליו דברים ברשתות החברתיות
    איך אני יכולה להוכיח שזה האדם ?
    ומה אני יכולה לעשות נגדו משפטית?

    • זיהוי משמיץ ברשת קישור
      עופר בן אברהם | 14/12/2013 10:20

      אפשר להגיש תלונה למשטרה.
      אם האדם יזוהה, ובהנחה שהפרסומים אינם מוגנים, אפשר יהיה להגיש נגדו תביעה אזרחית, ולגבי פרסום בכוונה לפגוע, גם קובלנה פלילית (פרסום מוגן הוא הוא פרסום אמת שיש בו עניין ציבורי או פרסום שנעשה בתום לב באחת הנסיבות המפורטות בסעיף 15 לחוק איסור לשון הרע, למשל, כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם או של מי שהפרסום מופנה אליו).
      מציע לשאול גם בפורום חקירות פרטיות, וראי גם התגובה המקושרת.

      אחריות ללשון הרע באינטרנט

      • תודה לתשובה
        דלית | 14/12/2013 20:18

        האמת, לא הבנתי הרבה ובטח לא מהקישור

        איך האדם הפוגע יזוהה? על ידי מציאת הip שלו? מי יעשה את זה? המשטרה? הבנתי שהם לא מסוגלים עדיין לעשות את זה.

        ונניח שהוא פוגע שלא בתום לב-שוב, לא הבנתי למי מדישים תלונה.|

        תודה על תשובתך

        • מגישים תלונה בתחנת משטרה
          עופר בן אברהם | 15/12/2013 19:48

          המשטרה יכולה לאתר את המשמיץ, בהסתברות גבוהה, על-פי כתובת IP ופעולות חקירה נוספות.