חזרה מעדות

  • תיקון גירסא ברבנות
    טל | 12/12/2013 09:54

    שלום רב,
    היה לנו דיון ברבנות שבעקבותיו נקבע דיון הוכחות לבגידה שכך טוען בעלי שהיתה מצידי.
    הוא סיפר שאני הודתי בפניו כי בגדתי. ההודאה מבחינתי בזמנו היתה כדי לגרום לו להודות בבגידה שלו (שהוא לא
    הכחיש גם ברבנות).
    חששתי לספר שאמרתי דבר כזה ברבנות ועל כן לא התייחסתי לאמירה שלי אלא רק לכך שלא בגדתי.

    בפרוטוקול סיכום גם לא רשום אם הכחשתי או לא הכחשתי את הודאתי כביכול. אלא רשום רק שלא בגדתי.
    שאלתי - מה הסיכוי שאמצא במצב של מוכרזת כבוגדת אם אתקן את עדותי ואספר את הנסיבות שבגינן
    התוודתי כביכול על בגידה? וזאת במקום עדותי הראשונה בה לא התייחסתי לוידוי שלי לכאורה.
    זאת מחשש שיש לו SMS בו אני אומרת לו כי הוא התוודה רק לאחר שאני התוודתי על בגידה שלי.
    SMSים נוספים שקיימים:
    - הוא - בחודש האחרון הורדת לי את כל הביטחון העצמי.
    -אני- הבגידה שלי הורידה לך את הבטחון העצמי?
    - הוא - את הביטחון לדעת מי אני בשגילך ואפילו מי את?
    -אני - והבגידה שלך? והעיתוי המאוד מאוחר שבחרת לספר? צריכה לעשות לי משהו?
    -הוא- זה רחוק מאוד ולא חייתי עם זה בשלום
    -אני-אתה הופך את הדברים כדי לא להתעמת עם ההאשמות שלי כלפיך
    -אני- אני אמרתי לך , אין אף תירוץ שמצדיק בגידה. יש המון סיבות שאת כולן אתה יודע
    -אני- אבל אני לא אאשים אותך במה שאני עשיתי בהכרה מלאה
    -אני - והבגידה שלך רחוקה מאוד כי לא סיפרת, כניראה שלא
     ממש הציק לך . לא כועסת על זה, רק כועסת על הצביעות שלך, סליחה... לא כועסת אלא מאוכזבת....
    הוא-מה שאני עשיתי זו הרפתקאה מטומטמת לא יותר
    אני -
    אז זה מפחית בחשיבות שלה ופותר אותך מהתנהגות שאתה מצפה ממני... יפה:-)

    בנוסף לכל זה יש לי תכתובות שלו עם נשים בסמוך לעזיבתו את הבית.

    אודה על קבלת חוו"ד...

    • חזרה מעדות
      טו"ר יצחק עמרני | 15/12/2013 19:39

      שלום לך,

      ראשית בנוגע ל שאת קוראת " עדותך"  אין לזה משמעות של עדות לפי הדין העברי, בשונה מהדין הישראלי שבעל דין יכול להעיד לעצמו, בדין העברי ישנה הלכה האומרת שאין אדם משים עצמו רשע. כמו כן, אישה שטוענת שבגדה אינה נאמנת משום שיש חשש ש"עיניה נתנה באחר".

      הייתי מייעץ לך לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי לפני שאת פונה לבית הדין בחזרה מעדותך.  מכיוון שיש מכלול של דברים שיש לקחת בחשבון. זה תלוי בכל האסטרטגיה של התיק ומה שאת בעצם מבקשת להשיג.

      • מה המשמעות
        טל | 15/12/2013 20:03

        "כמו כן, אישה שטוענת שבגדה אינה נאמנת משום שיש חשש ש"עיניה נתנה באחר"?

        האם זהו ההסבר לאדם שלא משים עצמו רשע? או שהכוונה היא שאם היא אמרה דבר כזה אז כניראה חשבה דבר כזה? ואז היא בעצם "מורדת"?