לא נמאס לך להעלות את הנושא הזה?

  • האם מדובר בעבירה פלילת? או שמותר לי?
    דניאל | 06/12/2013 13:26

    האם מדובר בעבירה פלילית? או שמותר לי?
    אם אני שולח תלונה על עו"ד על חשד שיש לי לגביו ומתלהם ומטיב בו כינויים חריפים במיוחד שאני מאמין בהם.

    האם זה יכול להיות עבירה פלילית של פגיעה בשם למרות שמדובר במקום שמקבל תלונות?

    האם יכול להיות פה עניין פלילי רציני?

    • לא נמאס לך להעלות את הנושא הזה?
      אלכס | 06/12/2013 13:50

      די, תרגיע.

      • אל מה אתה מדבר?
        שגיא | 06/12/2013 22:40

        אל מה אתה מדבר?
        לא שאלתי פה שום דבר.

        • עניתי לדניאל, לא לך :)
          אלכס | 07/12/2013 12:20

          אתה באמת חושב שלא שמים לב שאתה שואל שוב ושוב באותו עניין ובשמות שונים, כשפעם אתה מציג את עצמך כעורך דין שמישהו התלונן נגדו ופעם כמתלונן עצמו?

          אפילו באותו שרשור אתה מחליף שם. ואני בטוח ב 99% ששגיא בשרשור למטה זה אתה.

    • ביטויים פוגעניים עלולים לשלול את הגנת תום הלב
      עופר בן אברהם | 07/12/2013 11:04

      חוק איסור לשון הרע מגן, בין היתר, על פרסום לשון הרע בתלונה, שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור תלונות באותו נושא, אך זאת בתנאי שהתלונה הוגשה בתום לב (סעיף 15(8) לחוק).
      לעניין זה קובע סעיף 16(ב) לחוק, כי "חזקה על הנאשם או הנתבע שעשה את הפרסום שלא בתום לב אם נתקיים בפרסום אחת מאלה:
      “(1) הדבר שפורסם לא היה אמת והוא לא האמין באמיתותו;
      “(2) הדבר שפורסם לא היה אמת והוא לא נקט לפני הפרסום אמצעים סבירים להיווכח אם אמת הוא אם לא;
      “(3) הוא נתכוון על ידי הפרסום לפגוע במידה גדולה משהייתה סבירה להגנת הערכים המוגנים על-ידי סעיף 15”.