האם אפשר לתבוע חברה בריטית שמקיימת פעילות (בין היתר) גם בארץ?

  • חברה בריטית שמקיימת פעילות (בין היתר) בארץ.
    דפנה. | 01/12/2013 02:25

    1. האם ניתן לתבוע בארץ חברה זרה המקיימת (בין היתר) בישראל פעילות עסקית, אך מקום מושבה הוא בארה"ב או באירופה?

    2.  האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית במקרה דלהלן?
    פלוני חשף כי חברה העוסקת במתן שירותים, גובה מחלק נכבד מלקוחותיה כספים שלא כדין, תוך כדי שהיא מטעה אותם במכוון ודואגת להסוות את התרמית.
    אותו פלוני (גם הוא לקוח של החברה,) לאחר שחשף את התרמית נקט מספר אמצעים על מנת שלא יפגע בעתיד, אך בנוגע לעבר אין הוא יודע אם היה גם הוא בין הנפגעים.
    האם יכול אותו פלוני להגיש תביעה ייצוגית בארץ (או שמא אין כאן עילה אישית,?) והאם בארה"ב או באירופה הדין שונה?

    • האם אפשר לתבוע חברה בריטית שמקיימת פעילות (בין היתר) גם בארץ?
      עו"ד עמירם טפירו | 01/12/2013 10:42

      דפנה,

      באופן מאוד כללי, הרי שברגע שחברה מקיימת בארץ פעילות עסקית - קיימת סמכות עניינית לביהמ"ש בישראל. במיוחד במצבים, של פעילות עסקית רחבה, כלפי קבוצה גדולה של אזרחים.

      בארץ, עדיין עומדים על הדרישה של עילת תביעה אישית (בהקלות מסוימות). בנוגע למצב החוקי ביתר המקומות, אני חושב שבארה"ב לא קיימת דרישה שכזו אך יש לבחון זאת באופן ספציפי.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד

      מנהל פורום תובענות ייצוגיות