אין בהכרח הבדל בין השתיים

  • כיצד ניתן להבדיל בין חוות דעת להשמצה פומבית?
    יוסי | 28/11/2013 15:17

    שלום רב
    אני טכנאי ורציתי לברר משהו לגבי חוות דעת שמפורסמות באתרים למיניהם כמו 144, דפי זהב, זאפ, וכו".

    איפה בעצם עובר הגבול בין חוות דעת שמישהו כותב לבין השמצת עסק שעלולה לגרום לתביעה משפטית כנגד הכותב?

    אני גם כעסק וגם כלקוח לפעמים רוצה לכתוב חוות דעת שלילית כשמישהו נותן לי שירות הלקוי. אך האם אני יכול להתבע בבית משפט על כך?

    איך ניתן להבחין בין חוות דעת שלילים נורמטיבית לבין חוות דעת שבגינה ניתן להיתבע בבית משפט?
    וממה כדאי להימנע על מנת שלא להגיע לבית המשפט?
    אשמח לתשובתכם

    • אין בהכרח הבדל בין השתיים קישור
      עופר בן אברהם | 28/11/2013 17:27

      חוות דעת עשויה להיות השמצה, ואם אתה מפרסם אותה, אתה עלול להיתבע בגינה.
      התביעה תתקבל או תידחה על-פי הכללים שנקבעו בחוק ושיקול דעתו של בית המשפט (ראה בתגובה המקושרת).

      ביקורת על בעלי מקצוע