ביטול גיור ע"י ביה"ד הרבני

  • האם ניתן לבטל גיור?
    תום שריר | 20/11/2013 16:44

    שלום רב, רציתי לשאול האם בית דין רבני רשאי לבטל גיור אם  הגיעו לידיו נתונים המערערים את תוקף הגיור שניתן?
    אני במאית של סרט אנימציה דוקומנטרי המלווה תהליך גיור של זוג, שנשאר בסרט בעילום שם.
    האם בגלל עדויותיהם בסרט, שיכולות להיות דו-כיווניות (גם נגד התהליך) די בהם בשביל לבדוק מי הזוג ולבטל לו את הגיור שעבר? (האישורים כבר ניתנו, וכך גם תעודות חדשות, תעודת נישואין והכל).
    אשמח לשמוע את תשובתם,
    תודה, תום.

    • ביטול גיור ע"י ביה"ד הרבני
      טו"ר יצחק עמרני | 21/11/2013 15:22

      תום שלום,

      אכן ביה"ד הרבני מוסמך לבטל גיור אם ימצא לנכון כי ע"פ ההלכה אכן ישנם נסיבות מוצדקות לבטל את הגיור.

      אפנה אותך לפס"ד שניתן ע"י ביה"ד בבאר שבע בשנת 2009 בה הוא ביטל גיור. פסה"ד ניתן בשנת 2009 והאיזכור שלו הוא תיק מספר:139466/1

      יצחק עמרני - וידאו

      • אבל האם ניתן לבטל את הגיור בעקבות
        תום שריר | 21/11/2013 17:30

        תודה רבה על התגובה המהירה,
        אבל האם באמת ניתן לבטל את הגיור בעקבות השתתפות בסרט בו הם מספרים על החוויות מתהליך הגיור? על הקשיים? על הקושי לשנות את השם?
        אין שום מרמה או הסתרת מידע מבית הדין הרבני במעמד הגיור.
        האם עדיין הגיור בסכנה? מה על כאלו שעברו גיור ואח" התראיינו לעיתונות? הרי הגיור שלהם לא בסכנה נכון?

        • העילות לבטלות גירות הינם
          טו"ר יצחק עמרני | 21/11/2013 18:02

          העילות לבטלות גרות הם בעיקר ראיות שהגירות הייתה פקטיבית או בכפיה או למטרה כספית וכדומה כמו כן, אם לאחר הגירות הגר לא חיי כיהודי זו גם עילה לביטול הגירות.
          לפי מה שאני מבין מהשאלה שלך, הסרט סה"כ מדבר על הקושי בלבד כך שעל פניו אין כאן בעיה.

          * יצחק עמרני - וידאו