אחריות בעלים של חתול

  • אחריות חתול
    עעע | 20/11/2013 03:02

    האם ניתן לתבוע בעל חתול מאכיל חתול או מישהו שהחתול
    נוהג לישון למשל במרפסת שלו במקרה שהחתול יוצא
    החוצה ומבהיל או סורט.
    כלומר מה זה בעל חתול בעצם והאם כשהחתול לא נמצא ברשותו אלא בחוץ ( לפי החוק זה מותר ) מה האחריות שלו בעצם
    ( אין חוק ספיציפי בניגוד לכלב והחוק קובע שלא חובה
    להגביל את החתול למקום המגורים וגם זה בניגוד לכלב)

    • אחריות בעלים של חתול
      עו"ד גיל קראוס | 21/11/2013 16:11

      צהריים טובים,

      כמובן שאם אנחנו מדברים על אחריות אז מדובר על בעל החתול שגם אם החוק לא מתייחס אליו ספציפית, עדיין יש לו אחריות לגבי בעל החיים שבבעלותו.
      אם החתול גורם לנזק פיזי אז עומדת עילת תביעה בגין הנזק ואם החתול מהווה מטרד אז זו עילה לתביעה לסילוק המטרד.

      בכבוד רב,
      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום נזיקין