זכויות עובדים ע"פ הדין העברי

  • זכיות עובדת במשק בית
    שירה | 10/11/2013 15:43

    שלום. אני עובדת במשק בית בבית פרטי 5 שנים. לאחרונה נודע לי שלפי חוק מגיע לי זכיות סוציאליות קרי. פנסיה הבראה ודמי חופשה. אותם לא קיבלתי כל תקופת העסקתי. פניתי למעסיק בדרישה לשלם לי מה שמגיע לפי חוק. הוא טוען שלא סיכמנו מלכתחילה וגם שכרי "הגבוהה" 45 שח לשעה זה כולל כל הזכיות. ולכן לא ישלם לי על שנים עברו אבל כן מוכן לעשות סיכום וחוזה להבא ולשלם זכיות. אני יודעת שבבית דין לעבודה אם אתבע אותו אני אזכה הוא רוצה דין תורה וגם אני מכבדת ומעדיפה כך. השאלה מה הדין במקרה הזה מי צודק? ואיך פותרים את הבעיה ? תודה

    • זכויות עובדים ע"פ הדין העברי
      טו"ר יצחק עמרני | 11/11/2013 16:38

      שלום שירה,
      שאלה טובה.

      יש להדגיש כי הדין העברי מכיר בדיני עבודה על הלכות של "תקנות השוק"  "סיטומטא" ו"מנהג הסוחרים"
      מכח הלכות אלו הדין העברי רואה בחוקי העבודה כהסכם בין עובד ומעביד.
      את יכולה לגשת לדין תורה, אולם עליך לדעת כי ביה"ד יכול לבצע פשרה בין הצדדים.

      יצחק עמרני - וידאו