אין הוצאת דיבה בתלונות בפני הרשויות

  • גרושתי הגישה נגדי תלונת שווא במשטרה
    גורי | 03/11/2013 12:11

    גרושתי הגישה נגדי תלונה במשטרה. התלונה נסגרה מ"חוסר ראיות" וגרמה לי לנזק רב ולהרחקתי מילדיי. אני אדם בעל מוניטין שעובד בהיי טק, ואני חושש שאפגע בגלל התלונה, אם ארצה לעבוד בהמשך במשרד הבטחון. האם ניתן להגיש נגד גרושתי תביעת דיבה? מה צריך לעשות?

    • אין הוצאת דיבה בתלונות בפני הרשויות
      צבי שמיר, עו"ד | 05/11/2013 11:20

      אבל יתכן שיש עדות שקר

      • תלונה שהוגשה בחוסר תום לב היא עילה לתביעה
        עופר בן אברהם | 05/11/2013 19:44

        תלונה היא לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע והגשתה היא פרסום כהגדרתו בסעיף 2 לחוק. משמע: הגשת תלונה במשטרה היא פרסום לשון הרע.
        עם זאת נכון, שסעיף 15(8) לחוק מגן, בין היתר, על תלונה, שהוגשה לרשות המוסמכת לחקור בעניין המשמש נושא התלונה (למשל: למשטרה). אבל תנאי להגנה זו הוא, שהתלונה הוגשה בתום לב, כאמור ברישא של סעיף 15.
        מכאן נובע: הגשת תלונה במשטרה שלא בתום לב אינה מוגנת, ועל כן היא עשויה להיות עילה לתביעה אזרחית, ואם הוגשה בכוונה לפגוע, אף לתביעה פלילית (כתב אישום או קובלנה פרטית) לפי החוק.
        בנוסף לכך, הגשת תלונה כוזבת ביודעין לשוטר או למי שמוסמך להגיש תביעה פלילית היא עבירה לפי סעיף 243 לחוק העונשין.