העלבת עובד על-ידי מנהל באמירה: "שקרן!"

  • הוצאת דיבה - "שקרן" בפרהסיה
    הנפגע | 21/10/2013 16:48

    שלום,

    בעת פגישת חברה התלהם עלי מנהל בחברה נעמד למולי וצעק לעברי "שקרן" (יש לי הקלטה של שיחה זו) למול כלל החברה דבר אשר עדים לו כלל חברי לעבודה מה שהעליב אותי מאוד, דבר זה גרם לי לבושת פנים..

    האם אוכל להגיש תביעה בגין הוצאת דיבה?
    והאם ההקלטה הינה כבילה בבית הדין?

    תודה מראש.

    • העלבת עובד על-ידי מנהל באמירה: "שקרן!" קישור
      עופר בן אברהם | 22/10/2013 09:35

      1. כינוי אדם "שקרן!" הוא לשון הרע כהגדרתה בסעיף 1 לחוק איסור לשון הרע.
      2. בהנחה, שלא הייתה לאותו מנהל הצדקה לכנותך "שקרן", זכותך לתבוע אותו בשל כך. מנגד:
      3. יכול אותו מנהל לטעון להגנתו, שאמר אמת ושהביע דעה בתום לב על התנהגותך או על אופייך (ראה סעיף 15(7) ו- 16 לחוק איסור לשון הרע).
      4. לבית הדין האזורי לעבודה סמכות ייחודית לדון (בין היתר) בתביעה של עובד נגד מעביד או נושא משרה אצלו בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה לפי חוק איסור לשון הרע (סעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה).
      5. ההקלטה על פניה קבילה. תשובה מפורטת יותר בעניין קבילות הקלטה תמצא בתחתית השרשור המקושר מטה (חבל רק, שתווי סוף הפיסקה נמחקו מההודעות שבארכיון האתר, והחלוקה לפיסקאות נעלמה מהן).

      צירוף קלטת לכתב תביעה

      • מהיכן ההקלטה???
        צבי שמיר, עו"ד | 23/10/2013 12:29

        עליך לבדוק שאינה נופלת לקטגוריה של האזנת סתר.

        אם היא מהווה האזנת סתר היא אינה קבילה כראיה ועלולה אף להוביל לכתב אישום כנגד המקליט.