ילד שנולד מנישואים של "אסורה על בועלה"

  • ילד מגבר אסור
    טלי | 03/10/2013 08:06

    במסדרת אישור הסכם גירושין ברבני, נקבע כי האישה תהא אסורה על פלוני. לימים, חיים האישה והפלוני ביחד ושוקלים להביא ילד משותף לעולם.
    מה יהא מעמדו הדתי של הילד. היא איננה אשת איש, הגבר אינו נשוי...
    תודה

    • ילד שנולד מנישואים של "אסורה על בועלה"
      טו"ר יצחק עמרני | 08/10/2013 11:04

      שלום לך,

      האיסור להינשא חל אך ורק על בני הזוג. זהו איסור להינשא, אולם אם נישאו בפועל הקידושין תופסים.

      אם נולד לצדדים ילד אין האיסור להינשא משליך עליו. אלא כמו כל דין של ילד שנולד מאישה פנויה ללא חופה וקידושין.

      יצחק עמרני - וידאו