עסק אינטרנטי המחבר בין מקבלי שירות לנותני שירות

  • עסק אינטרנטי המחבר בין מקבלי שירות לנותני שירות
    בני | 01/10/2013 11:08

    שלום, אני מעוניין להקים פלטפורמה מקוונת לנישה מסויימת המחברת בין נותני שירות למקבלי שירות.
    אפשרות אחת היא לגבות עמלה מכל שירות שהוזמן, והשניה היא לישם תוכנית מנויים למשתמשים בפלטפורמה.

    שאלתי היא האם מחובתי לדרוש ממקבלי השירותים קבלות, כלומר עליהם להיות עסק\חברה, או שיש אפשרות להעביר את האחריות על המשתמשים בנושא זה?

    כמו כן אם ברצוני לחפש יעוץ בנושא, מהו תחום התמחות  העו"ד שיוכל לעזור?

    • עסק אינטרנטי המחבר בין מקבלי שירות לנותני שירות
      ניר שושני, עו"ד | 01/10/2013 12:22

      בני שלום,
      אם אתה מקים פלטפורמה שמתווכת בין נותן שירות למקבל שירות, הרי שאינך צד להתנהלות החשבונאית בין נותן השירות למקבל השירות.
      יש כמובן הגנות אחרות שתצטרך ליצור לעצמך כספק הפלטפורמה.

      ניר שושני, עו"ד

    • תשובה
      עמית | 07/10/2013 17:39

      שלום רב,

      אתה צריך לאתר עו"ד מסחרי, המתמצא בתחום הייטק / אינטרנט.
      ככלל, המענה לכל שאלותיך יימצא דרך תקנון האתר, שאותו תפרסם באתר.
      אמנם ניתן למצוא תקנונים במקומות אחרים ולהעתיקם בחינם (האחריות עליך...), אבל גם אם תעשה כן רצוי שתדאג לשנותם כך שיפתרו את ה"סיכונים" להם העסק הספציפי שלך עלול להיות חשוף.

      עמית

    • עסק אינטרנטי לתיווך בין נותני שירותים למקבלי שירותים
      עו"ד טלי קסלר | 08/10/2013 16:10

      בוודאי שהאחריות החוקית להוצאת הקבלות / חשבוניות המס מוטלת על מי שמקבל את התשלום אך לך יש אינטרס מובהק שבפלטפורמה שלך יפורסמו רק גורמים רציניים שפועלים כחוק. מהטעם הזה לדעתי אתה צריך לדרוש מכל גורם שאותו אתה מפרסם אצלך לעמוד בסטנדרטים מסוימים ולרבות כמובן ניהול ספרים כדין, רישום כל הכנסה ומסירת חשבונית מס.