לא ממש

  • איחלתי למשהי שאם היא פגעה בי ,שלא יהיו לה ילדים. האם זו עבירה ?
    יהודה | 27/09/2013 22:23

    שלום לכם, פניתי למנהלת שלי לשעבר, ואמרתי לה שאם היא פיטרה אותי, שלא משיקולים ענייניים שלא יהיו לה ילדים, והוספתי שאם היא פיטרה אותי משיקולים ענייניים, שיהיה לה רק טוב. האם יש בזה משום עבירה ?

    • לא ממש
      עופר בן אברהם | 28/09/2013 07:53

      אמירה כגון: "הלוואי שלא יהיו לך ילדים", כשלעצמה, אינה מגיעה כדי עבירה לדעתי, אך במקרים מסוימים, בהתאם להקשר, היא עשויה להיחשב כעבירה, למשל, אם אפשר להבין ממנה שרמזת, שאתה עצמך תפגע באותה אישה (שזה איום).
      לחלופין, אם אמרת את הדברים בנוכחות אדם נוסף, וניתן לפרש את דבריך כרמז, שאותה מנהלת אכן פיטרה אותך משיקולים זרים, אפשר לטעון שזו הוצאת לשון הרע.
      בנוסף לכך, אם תחזור לעתים מזומנות על אמירות מסוג זה כלפי אותה גברת, אפשר יהיה לומר שזו הטרדה מאיימת, המצדיקה צו מניעה ("צו הרחקה"). ואם אמרת את הדברים בטלפון או בדוא"ל, הם עשויים להיחשב כהטרדה באמצעות מתקן בזק ("בזק" כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), לאמור: תקשורת קווית ואלחוטית, ולאו דווקא חברת "בזק").