זכותה של אישתך להראות לך את המכתבים שהיא מקבלת

  • פרטיות
    אייל | 26/09/2013 08:52

    האם זה פלילי לענות למייל שלא אני הנמען שלו?
    אשתי מקבלת מיילים לא נעימים מהגרוש (לא איומים או משהו פלילי) והיא ביקשה שאתערב ואענה לו מהמייל שלה, כדי שידע שגם אני קורא וירגע קצת. המיילים ממוענים אל הכתובת שלה וכוללים גם מדי פעם דיבורים על ילדיהם המשותפים. האם יש משהו פלילי בכך שאענה לו מהמייל שלה (בהסכמתה ולבקשתה) שגם אני קורא את המיילים האלה ואחתום בשמי? האם הוא יכול לתבוע אותי/אותה על פגיעה בפרטיותו או פרטיות ילדיהם המשותפים?
    תודה,
    אייל

    • זכותה של אישתך להראות לך את המכתבים שהיא מקבלת
      עופר בן אברהם | 26/09/2013 12:40

      ואף להרשות לך להגיב עליהם מתא הדוא"ל שלה.
      על כן לא תפר שום חוק בעצם שליחת התגובה, אך אתה עשוי לעבור עבירה בתוכן התגובה, אם היא תכלול, למשל, איומים (עבירה לפי חוק העונשין) או קללות (הטרדה באמצעות מתקן בזק לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים)).