פרופסיה - תובענה ייצוגית

  • תביעה ייצוגית נגד חברת MSD משווקת פרופסיה
    נורית | 11/09/2013 15:51

    שלום רב, בעלי נטל פרוספיה במשך שנה וחצי ומאז שנטל את התרופה ניסינו להיכנס להריון ולא הצלחנו. אז התחוור לנו שכנראה הסיבה היא התרופה שהוא נוטל. בעלי הפסיק מיד את נטילת התרופה אך מצב פרויותו של בעלי לא חזר כשהיה ונאלצנו לבסוף לבצע טיפולי פוריות ארוכים קשים ומפרכים. הבנתי שישנה תביעה ייצוגית נגד חברת MSD ושאלתי את העו"ד המייצג בתביעה אם אני יכולה להצטרף. הם טענו שלא שהם לא מוסיפים עוד אנשים לתביעה הקיימת. אנו טוענים לרשלנות רפואית כיצד נוכל לפעול כנגד החברה לצורך קבלת פיצוי על הנזק הבריאותי שנגרם לנו?

    • פרופסיה - תובענה ייצוגית
      עו"ד עמירם טפירו | 13/09/2013 12:03

      נורית,

      לפי מיטב ידיעתי, הרי שהבקשה נגד פרופסיה אושרה - אך לא נפסקו עדיין סעדים לטובת חברי הקבוצה. אני מניח שבהמשך הדרך, בהנחה שההחלטה לא תתהפך בערעור, הרי שייפסק פיצוי לטובת חברי הקבוצה, ואתם בתוכה.

      בברכה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות

      • עו"ד טפירו - תודה על התגובה. עוד שאלה בבקשה
        נורית | 15/09/2013 08:59

        לא הבנתי איך אנחנו בתוך הקבוצה כל עוד לא הגשנו טפסים וכל עוד אין לנו עו"ד שמייצג אותנו? הבנתי שאנחנו יכולים להגיש טפסים באופן עצמאי להצטרפות לקבוצה דרך בית משפט השלום אולם כאשר התקשרתי לעו"ד המייצג נאמר לי שהם לא מוסיפים שמות לקבוצה. אודה להדרכתך האם לפנות לעו"ד בעניין או האם כדאי להגיש את הטפסים באופן עצמאי דרך בית המשפט?

        • תביעה ייצוגית
          עו"ד עמירם טפירו | 16/09/2013 09:38

          נורית,

          בתביעה ייצוגית מבקש אדם לייצג את כל חברי הקבוצה. בהנחה שהבקשה מתקבלת, הייצוג הוא כלפי כל חברי הקבועה גם כאלו שאינם כלולים בתביעה הייצוגית.

          ההפך הוא הנכון, בשביל "להשתחרר" מתחולה של הסדר תביעה ייצוגית צריך להגיש בקשה מפורשת לבית המשפט.

          כך שההסדר שיחול יחול עלייך (בהנחה שאת כלולה במסגרת חברי הקבוצה בשמם הוגשה התביעה).

          אני ממליץ לך לעקוב את הפרסומים בנוגע לתביעה, לבחון מה הפיצוי שיינתן ליתר חברי הקבוצה (ככל שהפיצוי נמוך בעינייך, או מקפח - אף ניתן להגיש התנגדות להסדר).

          מקווה שסייעתי במשהו,

          עמירם טפירו,עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות

        • קובץ מצורף הרחבה לעניין הפרופסיה
          עו"ד עמירם טפירו | 16/09/2013 11:18

          נורית שלום,

          בין לבין הרי שבפנקס התובענות הייצוגיות פורסמה החלטת כב' השופטת המאשרת את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית, על פי לשון ההחלטה הרי שהקבוצה מורכבת מ- "כל גבר אשר רכש את תכשיר  ה"פרופסיה" בישראל או עשה בו שימוש, החל מאמצע שנת 2008".

          וכי הסעדים שיידונו בבקשה הינם סעדים הצהרתיים לתיקון העלון לצרכנים והשבת הסכומים ששולמו על ידי חברי הקבוצה בגין התכשיר וכן פיצוי בגין נזק לא ממוני.

          מצ"ב לנוחיותך פסק דינה של כב' גילה כנפי- שטייניץ מבית המשפט המחוזי בירושלים.

          בברכה,

          עמירם טפירו,עו"ד
          מנהל פורום תובענות ייצוגיות

          • עו"ד טפירו. המון תודה על תגובתך. שאלה נוספת
            נורית | 16/09/2013 11:40

            עו"ד טפירו שלום רב, שוב אני מודה לך על תגובתך. שאלתי, האם בכך שנשלח לבית המשפט בקשה להשתתפות בקבוצה לאור העברת מסמכים של סיכומי ביקור אצל רופאים שמוצהר שם ע"י הרופאים שבעלי נטל פרופסיה. נוכל לקבל פיצוי כספי כחלק מהיותנו "חברי הקבוצה"? האם לפנות לעו"ד שייצג אותנו? או שבשלב זה נוכל לפנות לבד לבית המשפט?

            • מנגנון ההשתתפות בתביעה ייצוגית
              עו"ד עמירם טפירו | 16/09/2013 14:23

              נורית,

              אינך צריכה לעשות דבר - בהנחה שבעלך נמנה על חברי הקבוצה הרי שכל פיצוי שייפסק לחברי הקבוצה - ייפסק, בחלוק היחסי גם לכם.

              רק אם תרצי להתנגד להסדר מוצע, או לבקש שיוציאו אותך מהקבוצה עלייך להגיש בקשה כלשהי לבית המשפט המוסמך.

              בברכה,

              עמירם טפירו,עו"ד
              מנהל פורום תובענות ייצוגיות

              • שוב תודה רבה על תגובתך.
                נורית | 16/09/2013 14:30

                איך נוכל הוכיח שאנחנו חברי קבוצה בשלב הזה?

                • הגדרת הקבוצה
                  עו"ד עמירם טפירו | 18/09/2013 14:30

                  נורית,

                  הקבוצה מוגדרת ככל גבר שרכש פרופסיה ו/או עשה בה שימוש משנת 2008 ואילך.

                  יש לבחון האם בעלך נכנס לתוך ההגדרה הנ"ל.

                  חג שמח,

                  עמירם טפירו,עו"ד
                  מנהל פורום תובענות ייצוגיות

    • תגובה לנורית
      לי | 15/09/2013 17:32

      היי נורית,
      צרי איתי קשר ברגע שתראי את ההודעה.

      תודה מראש,
      לי