אולי עלייך (לא על המנהלת)

  • סליחה על השאלה
    אמא | 10/09/2013 12:26

     שלום, שנה טובה, שאלתי : הבוקר אמרתי לקצינת ביקור סדיר בטלפון : לכי תגידי למנהלת שאני שמה עליה זיין. האם יש בזה לשון הרע ?

    • אולי עלייך (לא על המנהלת)
      אבא | 10/09/2013 13:12

      אם מישהו יספר, שככה אמרת על המנהלת, את תוכלי לטעון, שהוא מוציא לשון הרע עלייך, והוא יוכל לטעון להגנתו: "אמת דיברתי".

      • אבא לא כל כך הבנתי תגובתך תוכל לפרט .?
        אמא | 10/09/2013 22:49

        ....גם למה התכוונת כשאמרת "אולי עלייך"? אתה חבר של המנהלת?

        • אני אבא של המנהלת :)
          אבא | 11/09/2013 09:59

          ואת התבטאת בסגנון לא תרבותי, שעלול להשפיל אותך, ולא אותה.

    • האם שימוש בשפה גסה מהווה לשון הרע
      עו"ד יקי רנד | 11/09/2013 12:14

      נא לשמור על לשון נקיה בפורום זה.
      לגופו של עניין, קללה המוטחת בארבע עיניים, איננה לשון הרע, מאחר וחסר מימד הפרסום, דהיינו, שאנשים נוספים ייחשפו לאמירה הפוגעת.
      גם אם אנשים שמעו, הרי שאינני סובר כי מדובר בלשון הרע, מאחר ולשון גסה, הינה לצערנו חלק מסגנון הדיבור במחוזותינו, וגם אם יש להתרעם על כך ולהוקיע תופעה זאת, בתי המשפט אינם מסווגים בדרך כלל אמירות אלו כלשון הרע

      • עו"ד רנד .תודה על תשובתך .זאת פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה,ולעצם העיניין
        אמא | 12/09/2013 06:55

        ביתי עברה התעללות נפשית בכיתת מחוננים בשנת הלימודים תשע"ג. על ידי מורה "מחנכת" הכיתה. דברים מסוג: אני מתעבת אותך, תעברי לבית ספר דתי את לא  שייכת לכאן, זיוף בציונים , הסטה של מורים נגד ביתי, לציין שיש בידי הקלטות שביצעתי למנהלת, למרכזת השכבה, והקלטה "מצוינת" של ניסיון התדברות עם "המחנכת". לאחר שהודעתי להם שביתי לא ממשיכה בבית הספר הזה ועוד אמרתי להם שהגשתי תלונה במשטרה בתאריך 29.8.היא התחילה לשלוח לי פקידת ביקורר סדיר ועוד אמרה שזאת רק ההתחלה, האם ישנה עילה לתביעה? כתיבה וחתימה טובה