פרסום תוכן שיחות שנעשו בראיון עבודה

  • פרסום תוכן שיחות שנעשו בראיון עבודה ללא הסכמתי
    נעמה | 10/09/2013 09:03

    שלום רב,
    נודע לי שמישהו רוצה להעביר לפרסום בעיתונות מידע בשמי לאחר שהקליט שיחות שלי איתו ללא ידיעתי.
    אציין ששוחחתי עם אותו אדם בעניין קבלתו לעבודה אצלנו כאשר אני הצד המראיין לקבלה לעבודה. פרט לשיחת הראיון עצמה נעשו עוד מספר שיחות במהלכן שוחחנו על מקום העבודה.
    האם יש חיסיון על תוכן שיחות כאלה ?
    אם אכן יצטט אותי זה עלול להשפיע על יחסי עם המעביד ועל פרנסתי.

    • פרסום תוכן שיחות שנעשו בראיון עבודה
      עו"ד יקי רנד | 11/09/2013 12:36

      מצטרף לדבריו של עופר בן אברהם למטה, אשר עסקו בעיקר בפן העיתונאי של הסיפור. יש נקודה נוספת הנוגעת לעניינך.
      ע"פ שאלתך, הפרסום הצפוי, עלול לפגוע ביחסייך עם מעסיקך.
      במקרה זה, יתכן והפרסום מהווה לשון הרע, מאחר והוא עלול לפגוע במשלח ידך, ויתכן וניתן לבקש למנוע את הפרסום מבעוד מועד, כאשר במסגרת הבקשה, ייערך איזון בין זכויות מתחרות.
      מחד, זכות הציבור לדעת, חופש הביטוי וכיו"ב, ומנגד, זכותך הקנינית לשמור על מקום עבודתך, ויתכן וגם שמו הטוב של העסק.
      בין היתר, יעלה גם נושא אופן איסוף המידע ע"י אותו עיתונאי, אשר הושג בדרך מתוחכמת, ויש היאמרו שאינה לגיטימית.
      כמובן שלתוכן הפרסום קיימת חשיבות רבה, וככל שמדובר בתוכן פוגעני ומסוכן יותר עבורך, כך ייטה בית המשפט לאסור הפרסום.

      • תודה רבה !
        נעמה | 11/09/2013 14:18

        תודה רבה לשניכם על התגובות המחכימות!
        אין מדובר במשהו פלילי או בהתנהגות לא חוקית, שאם כך הרי היתה לי חובת דיווח. באופן כללי מדובר בסך כל בבוס לא הכי נחמד. לא משהו שיהווה עניין לציבור אבל אותו אדם שהיה מעוניין להתקבל לעבודה ונדחה פועל מתוך נקמה.