פרט מטעה בתשקיף

  • ייצוגית בגין העלמת מידע בהצעת רכש לבעלי מניות
    oded | 07/09/2013 15:57

    חברה בשם "קומבינה" (שם זמני) פרסמה הצעת רכש לבעלי מניותיה וזמן קצר מאוד לאחר שרכשה מהציבור את מניותיו הודיעה החברה על עיסקה גדולה מאוד שנחתמה ושתכניס לקופת החברה סכום של כ- 30% מהון החברה עובר להצעת הרכש.
    חשוב לציין שבתשקיף להצעת הרכש לא נכתב ולו ברמז על עיסקה שמתבשלת.
    בעקבות העיסקה זינקו מניות החברה והנענים להצעת הרכש מרגישים עצמם מרומים.

    בהנחה שעיסקת ענק לא נחתמת בתוך ימים אלא פרי של מו"מ ארוך,
    האם יש כאן עילה cut clear  לתביעה ייצוגית בגין הסתרת מידע ועשיית עושר ולא במשפט?

    תודה

    • פרט מטעה בתשקיף
      עו"ד עמירם טפירו | 08/09/2013 12:53

      עודד שלום,

      על פניו הרי שהמקרה המתואר בפנייתך עולה בגדר פרט מטעה בתשקיף. על מקרים דומים לאלו אף הוגשו תביעות ייצוגיות לא מעטות.

      אני ממליץ לך (לנוכח מורכבות ההליך) לפנות לעו"ד לייעוץ פרטני.

      בברכת שנה טובה,

      עמירם טפירו,עו"ד
      מנהל פורום תובענות ייצוגיות